• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Προειδοποιήσεις της JPMorgan για τις προοπτικές του κρυπτονομίσματος, παρά την άνοδο

    • Bloomberg
    bitcoin


    Το ισχυρό διήμερο ράλι του Bitcoin δεν έχει ακόμη διαλύσει τις αμφιβολίες σχετικά με την ευαλωτότητα του ψηφιακού νομίσματος, μετά την έντονα πτωτική πορεία του Μαΐου.

    Το κρυπτονόμισμα σημείωσε άλμα 9% σε δύο ημέρες και διαπραγματεύονταν νωρίτερα στα 36.912 δολάρια. Αν και η δυναμική αυτή μπορεί να ενθαρρύνει όσους πιστεύουν στην bull (αγορά ταύρων) τάση της αγοράς crypto, ομάδα αναλυτών της JPMorgan Chase & Co. δήλωσε ότι η οπισθοχώρηση στην αγορά των futures -όπου η τιμή spot είναι υψηλότερη από τις τιμές των futures- προκαλεί επιφυλακτικότητα.

    «Πιστεύουμε ότι η οπισθοχώρηση των τελευταίων εβδομάδων ήταν ένα αρνητικό σήμα που δείχνει αγορά bear (αρκούδων)», έγραψαν σε σημείωμα τους οι αναλυτές της JPMorgan με επικεφαλής τον Νικόλαο Πανηγυρτζόγλου.

    Επίσης, πρόσθεσαν ότι το σχετικά πιεσμένο μερίδιο του Bitcoin στην συνολική αξία της αγοράς crypto αποτελεί άλλο ένα ανησυχητικό σημάδι.

    Οι traders περιμένουν τον επόμενο καταλύτη που θα βοηθήσει το Bitcoin να ξεπεράσει το εύρος των 30.000 έως 40.000 δολαρίων, στο οποίο κινείται μετά την υποχώρηση του από το ρεκόρ των 65.000 δολαρίων που κατέγραψε τον Απρίλιο.

    Η δημόσια κριτική του μεγιστάνα Elon Musk σχετικά με τις ενεργειακές ανάγκες του ψηφιακού νομίσματος και οι ρυθμιστικές παρεμβάσεις της Κίνας αποτελούν εμπόδια. Ωστόσο, θετική ήταν η επίδραση της απόφασης του Ελ Σαλβαδόρ να υιοθετήσει επισήμως το bitcoin ως νόμιμo χρήμα.

    Bitcoin stuck in a range and JPM flags bearish futures signal

    Το εικονικό νόμισμα “πρέπει να φτάσει τα 39.460 δολάρια και στην κορυφή του πρόσφατου εύρους, αλλά θα πρέπει να υπάρξει διάσπαση του επιπέδου προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι ξεπεράσαμε την περίοδο της ευπάθειας”, έγραψε ο Chris Weston, επικεφαλής ανάλυσης στην Pepperstone Financial.

    Στην ανάλυσης της 9ης Ιουνίου η JPMorgan εξέτασε τον κυλιόμενο μέσο όρο των 21 ημερών του 2ου spread των futures του Bitcoin σε σχέση με την spot τιμή. Η οπισθοχώρηση που έδειξε είναι μια «ασυνήθιστη εξέλιξη και αντανακλά πόσο αδύναμη είναι η ζήτηση για Bitcoin αυτή τη στιγμή από τους θεσμικούς επενδυτές».

    Η καμπύλη των futures του Bitcoin βρέθηκε σε καθοδικό κύκλο για το μεγαλύτερο μέρος του 2018, μια χρονιά κατά την οποία το κρυπτονόμισμα υποχώρησε κατά 74% μετά από μία εκρηκτική άνοδο, δήλωσε η JPMorgan.

    Στο μεταξύ, το μερίδιο του Bitcoin στη συνολική αξία της αγοράς crytpo είναι 42% επί του παρόντος, σημαντικά μειωμένο από περίπου 70% που ήταν στις αρχές του έτους, σύμφωνα με στοιχεία της CoinGecko.

    Το μερίδιο του ίσως χρειαστεί να φτάσει στο 50% προκειμένου να μπορέσουμε να πούμε ότι η τρέχουσα αγορά αρκούδων έχει τελειώσει, ανέφεραν οι αναλυτές της JPMorgan.

    Διαβάστε επίσης:

    Σε υψηλό 2 εβδομάδων επέστρεψε το Bitcoin

    Το Ελ Σαλβαδόρ γίνεται η πρώτη χώρα που αναγνωρίζει το bitcoin ως νόμιμο χρήμα

    Bitcoin: Προβλέψεις σοκ από τους αναλυτές, πιθανή υποχώρηση στα 20.000 δολάρια

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ