• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Ξεπέρασε και πάλι τα 20.000 δολάρια – Πάνω από το 1 τρισ. δολ. η κεφαλαιοποίηση της αγοράς crypto

    • Bloomberg


    Το Bitcoin ξεπέρασε και πάλι το επίπεδο των 20.000 δολαρίων την Τρίτη, αυξάνοντας την κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων πάνω από το 1 τρισ. δολάρια.

    Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα σημείωσε άνοδο έως και 7% νωρίτερα, φτάνοντας στα 20.127 δολάρια. Κέρδη κατέγραψαν και τα Ether, Solana και Avalanche.

    Η άνοδος σημειώθηκε στην αγορά crypto εν μέσω μιας περιόδου σχετικής ηρεμίας στις παγκόσμιες αγορές, μετά τις σημαντικές πιέσεις σε μετοχές, ομόλογα και εμπορεύματα με φόντο τη ραγδαία σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής για την καταπολέμηση του πληθωρισμού και τις ανησυχίες για ύφεση.

    Largest token retakes $20,000 amid steadier global markets
    Το μεγαλύτερο token ανακτά 20.000 δολάρια εν μέσω σταθεροποίησης των παγκόσμιων αγορών

    Τον περασμένο μήνα τα ψηφιακά νομίσματα αποδείχθηκαν πιο ανθεκτικά από τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία, πυροδοτώντας εικασίες ότι τα χειρότερα μπορεί να έχουν τελειώσει για τα crypto: ο δείκτης MVIS CryptoCompare Digital Assets 100 σημείωσε πτώση περίπου 1% εκείνη την περίοδο έναντι απωλειών 6% στα παγκόσμια ομόλογα, πάνω από 10% στις παγκόσμιες μετοχές και 11% στα εμπορεύματα.

    «Οι βραχυπρόθεσμοι δείκτες μας υποστηρίζουν μια ανάκαμψη αυτή την εβδομάδα», έγραψε σε σημείωμα τη Δευτέρα η Katie Stockton, ιδρύτρια της Fairlead Strategies LLC, εταιρείας που επικεντρώνεται στην τεχνική ανάλυση. «Ωστόσο, αισθανόμαστε άνετα μόνο να προχωρήσουμε σε μια βραχυπρόθεσμη ουδέτερη στάση, επειδή αναμένουμε ότι η ανάκαμψη θα ξεφουσκώσει γρήγορα».

    Το Bitcoin στα 20.000 δολάρια απέχει πολύ από το ιστορικό υψηλό των σχεδόν 69.000 δολαρίων που σημειώθηκε τον Νοέμβριο του περασμένου έτους. Η συνολική αγοραία αξία των ψηφιακών νομισμάτων είναι 2 τρισεκατομμύρια δολάρια χαμηλότερη από την κορύφωση του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGecko.

    Για τον James Butterfill, επικεφαλής ανάλυσης στην CoinShares, η όρεξη των επενδυτών για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία παραμένει «χλιαρή». Αλλά πρόσθεσε ότι ο ενθουσιασμός για την αναβάθμιση του blockchain Ethereum, του πιο σημαντικού εμπορικά δικτύου, έχει βοηθήσει την ψυχολογία.

    Διαβάστε ακόμη:

    Στο στόχαστρο της Interpol ο δισεκατομμυριούχος του Terra, που βούλιαξε τη βιομηχανία των crypto

    Nomura: Επεκτείνεται στην Ελβετία και μπαίνει στην αγορά των crypto



    ΣΧΟΛΙΑ