• Cryptocurrencies

    Nomura: Επεκτείνεται στην Ελβετία και μπαίνει στην αγορά των crypto

    • NewsRoom

    Kentaro Okuda, CEO Nomura


    Στον κόσμο των crypto και των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων επενδύει η Nomura, σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα έσοδά της.

    Παρά τους τελευταίους δύσκολες μήνες για τα crypto, η ποικιλία στον κλάδο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων από stablecoins και NFT’ s μέχρι την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi) συνεχίζει να κρατάει ζωντανό το ενδιαφέρον εταιρειών, funds αλλά και μεγάλων επενδυτικών τραπεζών όπως η JP Morgan για το λεγόμενο ψηφιακό οικοσύστημα.

    Η θυγατρική Laser Digital με έδρα την Ελβετία, που ανήκει στον όμιλο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών θα επικεντρωθεί σε τρεις βασικούς τομείς: δευτερογενές εμπόριο, επιχειρηματικό κεφάλαιο και επενδυτικά προϊόντα.

    Το πρώτο προϊόν που έχει ανακοινώσει η εταιρεία είναι το Laser Venture Capital, το οποίο θα επενδύσει σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο ψηφιακό οικοσύστημα με επίκεντρο τη DeFi, την CeFi (κεντρική χρηματoδότηση), το δημοφιλές Web3 αλλά και στην υποδομή του blockchain.

    Για την υποστήριξη του νέου εγχειρήματος, η Nomura αποφάσισε να μεταθέσει στην Ελβετία δύο σημαντικά στελέχη της, που μέχρι τώρα εργάζονταν σε υψηλόβαθμα πόστα στη Nomura Holdings America και τη Nomura Securities International.

    H επιλογή της Ελβετίας

    Με τις περισσότερες χώρες να προσπαθούν να θέσουν όρια στον ανεξέλεγκτο κόσμο των crypto και τη πρόσφατη χρεοκοπία του mega fund Three Arrows Capital και της κρυπτο-τράπεζας Voyager να αφήνουν εκατοντάδες χιλιάδες επενδυτές «στο σκοτάδι» σχετικά με τις περιουσίες τους, η Ελβετία, σύμφωνα με τη Nomura αποτελεί μία ασφαλή έδρα.

    Κι αυτό γιατί «διαθέτει ένα ισχυρό ρυθμιστικό καθεστώς για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και έργα blockchain», όπως αναφέρει η εταιρεία αλλά και μία «δεξαμενή από ταλέντα» στον χώρο των ψηφιακών assets.

    Επέκταση των κερδών

    Σε μία τονωτική ένεση στα κέρδη στοχεύει η Nomura με την επέκταση των υπηρεσιών της σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Ήδη έχει επενδύσει στην παραγωγή bitcoin για πελάτες της στην Ασία, ενώ αναμένεται να παρουσιάσει μέσα στους επόμενους μήνες και νέα προϊόντα στην Laser Digital.

    «Η παραμονή στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής καινοτομίας είναι βασική προτεραιότητα για τη Nomura», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Kentaro Okuda.

    To πρώτο της βήμα στον τομέα της κρυπτογράφησης το έκανε το 2020, όταν παρείχε σε θεσμικούς επενδυτές υπηρεσίες για Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα.

    Διαβάστε επίσης:

    Ether: Τα “σκοτεινά” γραφήματα για τις προοπτικές του κρυπτονομίσματος



    ΣΧΟΛΙΑ