• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Προβλέψεις σοκ από τους αναλυτές, πιθανή υποχώρηση στα 20.000 δολάρια

    • Bloomberg


    Μια ακόμη κακή εβδομάδα διανύει το Bitcoin και σύμφωνα με τους αναλυτές που παρακολουθούν την αγορά crypto, θα μπορούσε να αποτελέσει πρόδρομο για τα νέα δεινά του ψηφιακού νομίσματος.

    Η περαιτέρω αδυναμία που εμφανίζει μπορεί να φέρει την τιμή του στην ζώνη των 20.000 δολαρίων σύμφωνα με το πιο απαισιόδοξο σενάριο, αναφέρουν οι αναλυτές των εταιρειών Oanda, Εvercore και Tallbacken Capital Advisors.

    Από τις αρχές του Ιουνίου το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου έχει σημειώσει πτώση περίπου 10%, ενώ νωρίτερα διαπραγματεύονταν στα 33.150 δολάρια.

    Το Bitcoin πλησιάζει “επικίνδυνα το επίπεδο των 30.000 δολαρίων” εν μέσω αυξανόμενων φόβων για κανονιστικό πλαίσιο στις ΗΠΑ, και «η διάσπαση των 30.000 δολαρίων θα μπορούσε να πυροδοτήσει τεράστιο μέγεθος πωλήσεων”, δήλωσε ο Edward Moya, αναλυτής αγορών την Oanda Corp.

    Το δημοφιλές token έχει υποχωρήσει κατά περίπου 32.000 δολάρια από το ρεκόρ του Απριλίου, καθώς επηρεάστηκε αρνητικά από την δημόσια τοποθέτηση του δισεκατομμυριούχου Elon Musk για την ποσότητα ενέργειας που χρησιμοποιούν οι διακομιστές που υποστηρίζουν το νόμισμα, καθώς και από την σκληρή κινεζική κανονιστική επίβλεψη για τα κρυπτονομίσματα.

    Παράλληλα, η δυνατότητα των ΗΠΑ να ανακτήσει μεγάλο μέρος των λύτρων σε bitcoin που είχαν καταβληθεί στους δράστες της κυβερνοεπίθεσης εναντίον της Colonial Pipeline τον περασμένο μήνα, έδειξε ότι το token δεν είναι εκτός του κυβερνητικού ελέγχου, στον βαθμό τουλάχιστον που ισχυρίζονται οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές του.

    The $20,000 level could loom large for Bitcoin, strategists say

    Ο τεχνικός αναλυτής της Evercore, Rich Ross, και ο Michael Purves της Tallbacken Capital Advisors έχουν αμφότεροι επισημάνει ότι η περιοχή των 20.000 δολαρίων πιθανόν να αποτελέσει επίπεδο κλειδί, αν το Bitcoin βρεθεί σε χαμηλότερα επίπεδα από τα τρέχοντα.

    Ωστόσο, άλλοι παραμένουν σίγουροι για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές του. Για παράδειγμα, ο Michael Saylor της MicroStrategy αύξησε την πώληση junk ομολόγων σε 500 εκατομμύρια δολάρια από 400 εκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσει την αγορά περισσότερων Bitcoin. Η MicroStrategy έχει αναδειχθεί ως μία από τις πιο bullish δημόσιες εταιρείες στα κρυπτονομίσματα.

    Περίπου μια εβδομάδα μετά το υψηλό όλων των εποχών του Bitcoin στα μέσα Απριλίου, ο Purves ισχυρίστηκε ότι η προοπτική bullish φαινόταν «εξαιρετικά δύσκολη».

    «Πόσο χαμηλότερα μπορεί να πάει;» αναρωτήθηκε σε σημείωμα του την Τρίτη. «Η πιο προφανής απάντηση εξακολουθεί να είναι η αναδρομή της εκρηκτικής πορείας που σημείωσε από τα 20.000 δολάρια -με άλλα λόγια, πίσω στα 20.000 δολάρια”.

    Διαβάστε ακόμα:

    Colonial Pipeline: Πλήρωσε 4,4 εκατ. δολάρια σε χάκερ που εξαπέλυσαν την κυβερνοεπίθεση στο δίκτυο της

    Συνεχίζεται η βουτιά των κρυπτονομισμάτων – Στις 32.000 υποχωρεί το Bitcoin

    Κρυπτονομίσματα: Ο νέος τρόπος απόκρυψης χρημάτων στις διαπραγματεύσεις διαζυγίου – Ποια crypto εντοπίζονται δυσκολότερα



    ΣΧΟΛΙΑ