• Cryptocurrencies

    Σε υψηλό 2 εβδομάδων επέστρεψε το Bitcoin

    Bitcoin

    Bitcoin


    Ανακάμπτουν τα κρυπτονομίσματα μετά από τις πιέσεις των τελευταίων ημερών, με το Bitcoin να επιστρέφει πάνω από τις 36.500, σε υψηλό δύο εβδομάδων, σημειώνοντας άνοδο άνω του 13% χάρη στην απόφαση του Ελ Σαλβαδόρ να το αναγνωρίσει ως νόμιμο μέσο συναλλαγών.

    Το Κογκρέσο του Ελ Σαλβαδόρ υιοθέτησε την πρόταση του προέδρου Ναγίμπ Μπουκέλε με 62 θετικούς ψήφους σε σύνολο 84.

    Η απόφαση ελήφθη παρά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται κάτω από τις «φτερούγες» του ΔΝΤ και υπάρχουν ανησυχίες για πιθανά προβλήματα στο πρόγραμμα που ήδη τρέχει.

    Ο Μπουκέλε έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι το bitcoin μπορεί να φέρει στην χώρα εμβάσματα από κατοίκους του εξωτερικού, ενώ το αμερικανικό δολάριο θα συνεχίσει να είναι νόμιμο επίσης.

    Πριν από την ψηφοφορία ο Μπουκέλε δήλωσε ότι η υιοθέτηση του κρυπτονομίσματος θα φέρει στη χώρα «χρηματοπιστωτική ένταξη, επενδύσεις, τουρισμό, καινοτομία και οικονομική ανάπτυξη».

    Ο ηγέτης του Ελ Σαλβαδόρ χαρακτήρισε το Βitcoin ως «τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο τρόπο μεταφοράς» δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εμβάσματα και έναν τρόπο για να αποφεύγεται ότι εκατομμύρια θα χάνονται σε ενδιάμεσους.

    Αυτή την ώρα, το Bitcoin κινείται στα 36.583 δολάρια σημειώνοντας άνοδο 13,82%. Ανοδικά κινείται και το Ether με άλμα κοντά στο 7% και τα 2.596 δολάρια, ενώ το Dogecoin σημειώνει άνοδο 7,2% στα 0,34 δολάρια.

    Η άνοδος του Bitcoin έρχεται κόντρα στην απόφαση της κινέζικης επαρχίας Κινχάι, να κλείσει όλες τις επιχειρήσεις εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Η απόφαση της επαρχίας έρχεται στη συνέχεια ανάλογων κινήσεων από τις επαρχίες της Εσωτερικής Μογγολίας, και την αυτόνομη περιοχή της Σιντζιάνγκ στη Κίνα.

    Την ίδια ώρα το Bitcoin βρίσκει στήριξη στα στοιχεία που ανακοίνωσε η Κίνα για τον δείκτη τιμών παραγωγού, ο οποίος ανέβηκε κατά 9% τον τελευταίο μήνα, στη μεγαλύτερη άνοδο έτους προς έτος, από τον Σεπτέμβριο του 2008. Οι πληθωριστικές πιέσεις θεωρείται πως ενισχύουν το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα του κόσμου, το οποίο είναι σχεδιασμένο ώστε ο ρυθμός επέκτασης της προσφοράς του να μειώνεται στο μισό κάθε τέσσερα χρόνια.

    Την ίδια ώρα στο δείκτη Nasdaq η μετοχή της Coinbase ενισχύεται κατά 2,86% στα 226,96 δολάρια.

    Διαβάστε επίσης:

    Το Ελ Σαλβαδόρ γίνεται η πρώτη χώρα που αναγνωρίζει το bitcoin ως νόμιμο χρήμα

    Bitcoin: Προβλέψεις σοκ από τους αναλυτές, πιθανή υποχώρηση στα 20.000 δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ