• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Kάτω από τα 20.000 δολ. δια χειρός Jerome Powell – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

    • Bloomberg


    Εντείνονται οι πιέσεις στο Bitcoin, το οποίο παρέμεινε κάτω από τα 20.000 δολάρια τη Δευτέρα στο πλαίσιο της ευρύτερης υποχώρησης της αγοράς crypto, εν μέσω ανησυχίας για τις αυξήσεις των επιτοκίων της Fed.

    Το μεγαλύτερο σε αξία κρυπτονόμισμα στον κόσμο υποχώρησε έως και 2,3% σήμερα και διαμορφώθηκε στα 19.527 δολάρια. Αυτή την ώρα κινείται περίπου στα 19.808 δολάρια. Πρόκειται για την πέμπτη συνεχόμενη ημέρα πτώσης, μετά την υποχώρηση των αμερικανικών μετοχών την Παρασκευή που πυροδότησε η ομιλία του προέδρου της Fed, Jerome Powell, στο συνέδριο του Jackson Hole.

    Η ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων υποχώρησε τη Δευτέρα με τον δείκτη MVIS CryptoCompare Digital Assets 100 να καταγράφει απώλειες έως και 2,5%.

    «Υπάρχει εκροή χρημάτων από τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού ρίσκου. Η αγορά crypto ακολούθησε την απότομη προσαρμογή του χρηματιστηρίου των ΗΠΑ» μετά τις δηλώσεις του Powell, επισήμανε η Cici Lu, CEO της εταιρείας Venn Link Partners. «Στις αγορές δεν άρεσαν αυτά που είχε να πει».

    Το επίπεδο των 20.000 δολαρίων λειτούργησε ως σημείο στήριξης για το bitcoin όταν βρέθηκε στα χαμηλά των τελευταίων μηνών, αλλά το κρυπτονόμισμα είχε καταφέρει να αναρριχηθεί υψηλότερα τις τελευταίες εβδομάδες. Πριν από το Σάββατο, δεν είχε πέσει κάτω από τα 20.000 δολάρια από τις 14 Ιουλίου και είχε ξεπεράσει ακόμη και τα 25.000 δολάρια νωρίτερα τον Αύγουστο.

    Bitcoin has dropped back below the $20,000 level
    Το Bitcoin υποχώρησε ξανά κάτω από το επίπεδο των 20.000 δολαρίων

    Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

    Πολλοί στρατηγοί έχουν επισημάνει τα 20.000 δολάρια ως βασικό σημείο για το Bitcoin, αν και τα επίπεδα υποστήριξης θα μπορούσαν να είναι και χαμηλότερα.

    Η Katie Stockton της Fairlead Strategies βλέπει μακροπρόθεσμη υποστήριξη στην περιοχή των 18.300 έως 19.500 δολαρίων.

    Ο αναλυτής της Fundstrat, Mark Newton, έχει επισημάνει ορισμένες βασικές περιοχές πέριξ των 19.000 δολαρίων, με μια «περιοχή πραγματικής σπουδαιότητας» γύρω στα 17.500 δολάρια, κοντά στα χαμηλά του Ιουνίου, είπε σε ένα σημείωμα την Παρασκευή.

    «Εάν το bitcoin δεν κρατήσει τα 20.000 δολάρια, τότε τα 18.900 δολάρια μπαίνουν στο παιχνίδι, με το ενδοσυνεδριακό χαμηλό του Ιουνίου στα 17.600 δολάρια», σημειώνει ο Antoni Trenchev, της Nexo. «Εάν κλείσει κάτω από αυτά τα επίπεδα, οι προοπτικές δεν θα είναι καλές».

    Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονομίσμα του κόσμου, το Ether, υποχώρησε μέχρι και 4,1%, στα 1.422,67 δολάρια, συνεχίζοντας την πτωτική του πορεία από τα περίπου 2.000 δολάρια που βρέθηκε πριν από δύο εβδομάδες. Σημειώνει διακυμάνσεις πριν από την πολυαναμενόμενη αναβάθμισή του στο Merge, η οποία αναμένεται στα μέσα Σεπτεμβρίου.

     Διαβάστε ακόμη:

    Bitcoin: Κίνδυνος για νέα πτώση; Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση

    Brian Armstrong (Coinbase): «Εξετάζουμε τρόπους μείωσης του κόστους»



    ΣΧΟΛΙΑ