• Cryptocurrencies

    Brian Armstrong (Coinbase): «Εξετάζουμε τρόπους μείωσης του κόστους»

    • NewsRoom


    Καθώς το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Coinbase αντιμετωπίζει βιομηχανικές και οικονομικές προκλήσεις, η εταιρεία εξετάζει προσεκτικά πού μπορεί να μειώσει το κόστος, δήλωσε ο CEO Brian Armstrong στην Kate Rooney του CNBC.

    Οι μετοχές της Coinbase έχουν χάσει περισσότερο από το 70% της αξίας τους φέτος καθώς η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει έναν «χειμώνα κρυπτογράφησης» που συνδέεται με την κατακόρυφη πτώση του bitcoin και του ethereum. Ο Άρμστρονγκ είπε ότι η ύφεση δεν είναι ασυνήθιστη, καθώς η Coinbase έχει περάσει τέσσερις κύκλους πτώσης στα 10 χρόνια από τότε που ξεκίνησε την εταιρεία.

    Οι πληθωριστικές πιέσεις

    Η Coinbase αντιμετωπίζει πληθωριστικές πιέσεις και πιθανή ύφεση, αλλά ο Άρμστρονγκ είπε ότι το μακροοικονομικό περιβάλλον θυμίζει αυτό που έχει αντιμετωπίσει η εταιρεία στο παρελθόν.

    «Έχουμε αυτό το ρητό στην εταιρεία, μου αρέσει να επαναλαμβάνω πολλά, που είναι ξέρετε, ποτέ δεν είναι τόσο καλό όσο φαίνεται, ποτέ δεν είναι τόσο κακό όσο φαίνεται», είπε. «Νομίζω ότι ένας από τους λόγους που το Coinbase ήταν τόσο επιτυχημένο τα τελευταία 10 χρόνια είναι ότι απλώς προσπαθούμε να μην εστιάζουμε σε βραχυπρόθεσμα σκαμπανεβάσματα».

    Μείωση του εργατικού δυναμικού

    Η Coinbase μείωσε το 18% του εργατικού της δυναμικού τον Ιούνιο και ο Armstrong απέδωσε προηγουμένως τις απολύσεις σε μια πιθανή ύφεση και στην ανάγκη διαχείρισης του ποσοστού καύσης της εταιρείας και αύξησης της αποδοτικότητας. Ο Άρμστρονγκ είπε ότι οι απολύσεις προορίζονταν να γίνουν μία φορά, αλλά ότι «τα πάντα θα μπορούσαν να συμβούν».

    «Δεν μπορώ να σας πω πώς θα είναι ο κόσμος σε ένα χρόνο από τώρα», είπε. Ο Άρμστρονγκ είπε ότι η Coinbase εξετάζει προσεκτικά τη μείωση του κόστους που σχετίζεται με το μάρκετινγκ, τους εξωτερικούς προμηθευτές και τις υπηρεσίες Web της Amazon.

    Πρόσθεσε ότι η εταιρεία επιδιώκει να μετατρέψει όσο το δυνατόν περισσότερα πάγια κόστη σε μεταβλητό κόστος. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι διαφημίσεις του Coinbase Super Bowl ανήκουν στο παρελθόν, αν και ο Άρμστρονγκ είπε ότι θα εξακολουθήσει να υπάρχει «μια ποικιλία διαφημίσεων Coinbase εκεί έξω».

    Διαβρώνονται οι προμήθειες συναλλαγών

    Η κρίση για το Coinbase ήταν γύρω από πιθανές πιέσεις στις προμήθειες συναλλαγών, οι οποίες αντιπροσώπευαν περισσότερο από το 80% των εσόδων το δεύτερο τρίμηνο. Ο γνωστός πωλητής shorts Jim Chanos είναι μεταξύ εκείνων που στοιχηματίζουν εναντίον της Coinbase, ισχυριζόμενος ότι κερδίζει πάνω από τις χρεώσεις και καθώς «ο ανταγωνισμός αυξάνεται μεταξύ των ανταλλακτηρίων, θα δείτε συμπίεση των προμηθειών».

    Ο Άρμστρονγκ είπε ότι οι προμήθειες τελικά θα διαβρωθούν όπως συνέβη στη χρηματιστηριακή βιομηχανία. Αλλά το Coinbase δεν βλέπει ακόμη ευαισθησία στις τιμές. «Πιστεύω ότι θα υπάρξει συμπίεση περιθωρίου, τελικά θα πρέπει να συμβεί κάποια στιγμή γιατί ό,τι χτίζουμε, ξέρετε, άλλοι, τελικά θα το φτιάξετε και θα γίνει λίγο πιο εμπορευματοποιημένο », είπε ο Άρμστρονγκ. “Θα ήθελα να φτάσω σε ένα μέρος όπου περισσότερο από το 50% των εσόδων μας είναι συνδρομές και υπηρεσίες.”

    Αυτό το μέρος της επιχείρησης, οι συνδρομές και οι υπηρεσίες, έχει αυξηθεί σε περίπου 18% των εσόδων από 4% ένα χρόνο νωρίτερα. Περιλαμβάνει έσοδα από τόκους, την premium συνδρομή του Coinbase, ανταμοιβές blockchain και χρεώσεις για την αποθήκευση κρυπτογράφησης στην πλατφόρμα για λογαριασμό πελατών.

    Διαβάστε επίσης

    Το fund που στοιχηματίζει στα crypto για να διαλύσει την ισχύ των Big Tech εταιρειών

    Bitcoin: Νέες απώλειες και προειδοποιητικά σημάδια για περαιτέρω πτώση



    ΣΧΟΛΙΑ