• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Κίνδυνος για νέα πτώση; Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση

    • Bloomberg


    Το Bitcoin μπορεί να ετοιμάζεται για άλλη μια πτωτική κίνηση, σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση.

    Το μεγαλύτερο σε αξία κρυπτονόμισμα του κόσμου, έχει υποχωρήσει περισσότερο από 50% φέτος και το τελευταίο διάστημα κινείται σε ένα εύρος μεταξύ των 19.000 και των 25.000 δολαρίων, με φόντο τις αυστηρότερες νομισματικές ρυθμίσεις. Νωρίτερα διαπραγματεύονταν στα 21.700 δολάρια σημειώνοντας μικρή άνοδο.

    Τα options δείχνουν ότι ορισμένοι επενδυτές πληρώνουν premium για προστασία έναντι πιθανής πτώσης του ψηφιακού νομίσματος κάτω από το όριο του παραπάνω εύρους τιμών. Στο μεταξύ, τα εποχιακά μοτίβα δείχνουν τον Σεπτέμβριο ως έναν από τους χειρότερους μήνες για το Bitcoin.

    Ακολουθούν τέσσερα γραφήματα που προμηνύουν αρνητικά για την περαιτέρω πορεία του:

    Ζήτηση για option

    Οι traders πληρώνουν πολύ περισσότερα για προστασία σε περίπτωση υποχώρηση της τιμής κάτω από 18.000 δολάρια. Η αστάθεια δείχνει ότι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν αυξημένα ασφάλιστρα για εκτεταμένες θέσεις – ενώ στα 15.000 δολάρια είναι η υψηλότερη συγκέντρωση puts για τη λήξη του Σεπτεμβρίου.

    Downside Hedge | Skew shows steep demand for protection if Bitcoin drops below $18,000

    Εποχικότητα

    Ο Σεπτέμβριος τείνει να είναι ο χειρότερος μήνας για το Bitcoin, με τη μέση πτώση της τιμής να κυμαίνεται περίπου στο 10% τα τελευταία πέντε χρόνια.

    Lean Performance | Bitcoin prices have fallen in September in each of the last five years

    Ανοιχτά συμβόλαια

    Τα δεδομένα για τα συμβόλαια δικαιωμάτων προαίρεσης (options) που λήγουν στο τέλος Σεπτεμβρίου δείχνουν ότι τα 20.000 δολάρια είναι η τιμή εξάσκησης με το μέγιστο των ανοιχτών συμβολαίων, επομένως μια διαρκής παραμονή κάτω από αυτό το επίπεδο, μπορεί να αναγκάσει τους πωλητές να αντισταθμίσουν τις θέσεις τους, πιέζοντας περαιτέρω τις τιμές και φέρνοντας ξανά στο επίκεντρο τα χαμηλά του Ιουνίου.

    Floor Test | September expiry shows maximum open interest at $20,000 puts

    Υποαπόδοση

    Το Bitcoin υστερεί σε απόδοση σε σχέση με το Νο. 2 κρυπτονομίσμα, το Ether, το οποίο πρόσφατα ενισχύθηκε από την επερχόμενη αναβάθμιση λογισμικού του δικτύου Ethereum που θα το καταστήσει πιο αποτελεσματικό. Η αναλογία των τιμών των ψηφιακών νομισμάτων δοκιμάζει τη ζώνη στήριξης και μία διάσπαση χαμηλότερα υποδηλώνει περαιτέρω υποαπόδοση του Bitcoin.

    Διαβάστε ακόμη:

    Έσοδα μαμούθ για την FTX έφερε το ράλι στα κρυπτονομίσματα το 2021 – Ετοιμάζει νέες εξαγορές;

    Brian Armstrong (Coinbase): «Εξετάζουμε τρόπους μείωσης του κόστους»



    ΣΧΟΛΙΑ