• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Διστακτική ανάκαμψη πάνω από τα 44.000 δολάρια

    • Bloomberg
    Bitcoin

    Bitcoin


    Το Bitcoin συνεχίζει την ανοδική του πορεία ξεπερνώντας τα 44.000 δολάρια για πρώτη φορά από τις 17 Φεβρουαρίου, ενισχύοντας την εκτίμηση ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία αυξάνει τη ζήτηση για κρυπτονομίσματα.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου σημείωσε άνοδο έως και 6% φτάνοντας στα 44.183 δολάρια, ενώ νωρίτερα διαπραγματεύονταν στα 43.225 δολάρια.

    Ανοδικά κινούνταν και τα άλλα μεγάλα ψηφιακά νομίσματα.

    Η υπεραπόδοση του Bitcoin τις τελευταίες ημέρες με την κλιμάκωση της μάχης στην Ουκρανία και την επιβολή των κυρώσεων στη Ρωσία, αποτελούν ένδειξη ότι το κρυπτονόμισμα δεν είναι απλώς άλλο ένα περιουσιακό στοιχείο κινδύνου, αναφέρουν οι υποστηρικτές του.

    Ο Adam Farthing, Chief Risk Officer για την Ιαπωνία στην πλατφόρμα διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων B2C2, είπε ότι το Bitcoin θα μπορούσε να «αποσυνδεθεί από τον κίνδυνο» και να αρχίσει να διαπραγματεύεται περισσότερο σαν αντιστάθμιση της γεωπολιτικής αστάθειας και του πληθωρισμού.

    «Το Bitcoin μπορεί να επωφεληθεί  από την αστάθεια που πιθανότατα θα πλήξει το δολάριο και το ευρώ» ως αποτέλεσμα της επιδείνωσης των διεθνών εντάσεων, δήλωσε ο Louis Curran, διευθύνων σύμβουλος της Gigabyte Investment, σε ανάρτηση στο LinkedIn την Τρίτη.

    Bitcoin correlation with stocks ebbing amid Ukraine invasion, Russia sanctions
    Συσχέτιση του Bitcoin με την υποχώρηση των μετοχών εν μέσω της εισβολής στην Ουκρανία και των κυρώσεων στη Ρωσία

    Αν και εξακολουθεί να είναι υψηλή στο 0,55, η συσχέτιση του Bitcoin με τον S&P 500 έχει ξεφύγει αφού ξεπέρασε το 0,7 νωρίτερα φέτος, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Εάν η συσχέτιση διαμορφωθεί στο ένα σημαίνει ότι τα δύο στοιχεία κινούνται τέλεια παράλληλα, ενώ μια μηδενική συσχέτιση δείχνει ότι οι διακυμάνσεις τους είναι εντελώς ανεξάρτητες.

    «Υπάρχουν μερικές ενδείξεις ότι το Bitcoin μπορεί να βρίσκεται σε — ή κοντά — σε ένα σημείο καμπής», δήλωσε ο Farthing του B2C2 σε ένα σημείωμα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Binance: Tο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο crypto παγκοσμίως αρνείται να μπλοκάρει τους λογαριασμούς των Ρώσων



    ΣΧΟΛΙΑ