• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Bουτιά προς τα 60.000 δολάρια – Πτώση άνω του 8% στο Ether

    • Bloomberg
    Bitcoin

    Bitcoin


    Πτωτικά κινούνται την Tρίτη τα κρυπτονομίσματα, με το Bitcoin να διολισθαίνει κάτω από το επίπεδο των 60.000 δολαρίων και το Ether να αγγίζει ένα από τα χαμηλότερα επίπεδά του για αυτό τον μήνα.

    Το Bitcoin, το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα, υποχώρησε νωρίτερα κατά 8,2% μέχρι τα 58.661 δολάρια ενώ στη συνέχει επέστρεψε στην περιοχή των 60.530 δολαρίων. Το Ether με πτώση 8,41% διαπραγματεύονταν στα 4.293,67 δολάρια.

     

    Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων διεθνώς έχει πέσει περίπου 7% τις τελευταίες 24 ώρες και διαμορφώνεται στα 2,8 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την CoinGecko.

    «Είδαμε να υπογράφεται το νομοσχέδιο για τις υποδομές των ΗΠΑ, το οποίο έχει πυροδοτήσει ένα selloff από τους traders που ανησυχούν για τη ρύθμιση και τη φορολογία», δήλωσε ο Hayden Hughes, διευθύνων σύμβουλος της Alpha Impact, μιας πλατφόρμας που επιτρέπει στους επενδυτές να αντιγράφουν τις στρατηγικές άλλων traders της αγοράς crypto.

    Εξέφρασε επίσης τις ανησυχίες που υπάρχουν σχετικά με τη συνέχιση της ρυθμιστικής καταστολής της Κίνας.

    The Bitcoin and Ether rallies have started to ebb

     

    Οι νέες φορολογικές απαιτήσεις για τα ψηφιακά νομίσματα αποτελούν μέρος του νομοσχεδίου υποδομών ύψους 550 δισ. δολαρίων που μόλις υπέγραψε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

    Η Κίνα εν τω μεταξύ έχει επιβάλει καταστολή στον τομέα των κρυπτονομισμάτων εδώ και πολλούς μήνες, εν μέρει λόγω της κατανάλωσης ενέργειας και των δυνητικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εξόρυξης Bitcoin.

    To Bitcoin έχει υπερδιπλασιαστεί φέτος, ενώ το Ether έχει αυξηθεί κατά έξι φορές. Και τα δύο κατέγραψαν νέα ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω αυξημένης ζήτησης για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και των αμφιλεγόμενων, όπως αναφέρει το Bloomberg, επιχειρημάτων ότι μπορούν να αντισταθμίσουν τους κινδύνους πληθωρισμού.

    Ορισμένοι τεχνικοί δείκτες υποδηλώνουν ότι η ισχυρή πορεία των κρυπτονομισμάτων έπρεπε να κάνει μία παύση.

    «Θα ήταν ασυνήθιστο να συνεχίσουν ανοδικά χωρίς διορθώσεις», δήλωσε ο Vijay Ayyar, επικεφαλής Ασίας-Ειρηνικού στην πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Luno στη Σιγκαπούρη. Υποστήριξε ότι «βλέπουμε μια υγιή υποχώρηση» μετά από ένα παρατεταμένο ράλι.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ