• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Άλμα 10% – Μια ανάσα από την επιστροφή στα 30.000 δολάρια

    Bitcoin

    Bitcoin


    Σε υψηλά μήνα, μια ανάσα από τα 30.000 δολάρια, κινείται το Bitcoin, καθώς η αγορά εξετάζει με ενθουσιασμό τις προοπτικές δημιουργίας ενός  ETF πάνω στην τιμή spot του διασημότερου κρυπτονομίσματος από την BlackRock.

    Ειδικότερα, η τιμή του bitcoin κινείται αυτή την ώρα στα 29.800 δολάρια με άνοδο άνω του 10% σύμφωνα με τα CoinGecko και Coindesk.

    Η αγορά κινείται ιδιαίτερα ανοδικά τις τελευταίες ημέρες καθώς οι προοπτικές εισόδου της BlackRock και άλλων σημαντικών θεσμικών ονομάτων στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία έχει ανανεώσει το ενδιαφέρον των αναλυτών, παρά τις άσχημες ειδήσεις στον χώρο μετά το σκάνδαλο της κατάρρευσης της FTX.

    Η BlackRock υπέβαλε αίτηση για ένα ETF spot bitcoin, το οποίο θα παρακολουθούσε την υποκείμενη τιμή αγοράς του bitcoin. Οι υποστηρικτές των Crypto αναφέρουν πως αυτό θα έδινε στους επενδυτές έκθεση στο bitcoin χωρίς να χρειάζεται να κατέχουν το υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο.

    Το Coinbase, με το οποίο συνεργάζεται η BlackRock αναφέρεται ως ο θεματοφύλακας bitcoin για το προτεινόμενο ETF BlackRock Το μεγάλο χρηματιστήριο κρυπτογράφησης των ΗΠΑ περνάει μια περίοδο δυσκολίας τον τελευταίο καιρό, υπό την πίεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

    Μετά την ανακοίνωση της BlackRock, μια σειρά από άλλες εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων υπέβαλαν τις δικές τους αιτήσεις για ένα ETF bitcoin, συμπεριλαμβανομένου του WisdomTree.

    Διαβάστε επίσης

    Τι συμβαίνει με το Binance: Μεταφορά Bitcoin 4,5 δισ. δολαρίων, διακοπές αναλήψεων και αύξηση της προμήθειας

    Λέων Γιοχάη (Serial Enterpreneur): Ξεκινάω νέα πλατφόρμα δανεισμού Ethereum – Στο Τέξας μετακομίζει η φάρμα bitcoin

    Πλαστικά Θράκης: Μεγάλα περιθώρια ανόδου για τη μετοχή βλέπει η Edison

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ