• Cryptocurrencies

    Τι συμβαίνει με το Binance: Μεταφορά Bitcoin 4,5 δισ. δολαρίων, διακοπές αναλήψεων και αύξηση της προμήθειας

    • NewsRoom
    Changpeng Zhao, ιδρυτής και Ceo του Binance

    Changpeng Zhao, ιδρυτής και Ceo του Binance


    Αναστάτωση προκάλεσε η μεταφορά Bitcoin αξίας 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance.

    Όπως αναφέρει το Βloomberg, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ανάλυσης on-chain δεδομένων CryptoQuant, πρόκειται για δύο συναλλαγές 117.000 και 40.000 νομισμάτων αντίστοιχα.

    Ο επικεφαλής ανάλυσης της CryptoQuant, Julio Moreno, εξήγησε ότι στην πραγματικότητα, πρόκειται για bitcoin που αποστέλλονται σε διευθύνσεις που δημιουργήθηκαν πρόσφατα, αλλά ανήκουν στην Binance.

    Αύξηση της προμήθειας

    Στο μεταξύ, η Binance διέκοψε τις αναλήψεις Bitcoin για αρκετές ώρες τη Δευτέρα, επικαλούμενη μεγάλους όγκους συναλλαγών και αύξηση των τελών επεξεργασίας, προτού τις εκκαθαρίσει με ακόμα υψηλότερο κόστος.

    Σύμφωνα με το CNBC αργά την Κυριακή και ξανά νωρίς τη Δευτέρα, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο crypto είχε σταματήσει τις αναλήψεις bitcoin λέγοντας ότι υπήρχε πληθώρα εκκρεμών συναλλαγών επειδή δεν είχε προσφερθεί στους miners μια αρκετά υψηλή ανταμοιβή για να καταγράψουν τις συναλλαγές στο blockchain.

    Η διακοπή των αναλήψεων οδήγησε το bitcoin χαμηλότερα, αν και οι απώλειές του ήταν οριακές. Ωστόσο, νωρίτερα σήμερα κατέγραφε απώλειες 3,32%, στα 27.991 δολάρια.

    «Οι καθορισμένες χρεώσεις μας δεν προέβλεπαν την πρόσφατη αύξηση των τελών δικτύου bitcoin», επισήμανε η Binance σε tweet. «Αντικαθιστούμε τις εκκρεμείς συναλλαγές ανάληψης bictoin με υψηλότερη χρέωση, ώστε να αναλαμβάνονται από τις mining pools».

     

    Τα τέλη αναφέρονται σε πληρωμές που γίνονται σε miners (εξορύκτες) κρυπτονομισμάτων των οποίων η υπολογιστική ισχύς επεξεργάζεται τις συναλλαγές στο blockchain.

    «Εάν το ποσό ανάληψης είναι μεγάλο, η χρέωση που απαιτείται για την επεξεργασία της συναλλαγής μπορεί επίσης να είναι μεγάλη, ειδικά σε περιόδους υψηλής συμφόρησης δικτύου», δήλωσε στο CNBC o Joshua Chu, επικεφαλής στον όμιλο τεχνολογίας blockchain XBE, Coinllectibles και Marvion.

    «Χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες για το τι οδήγησε στις μεγάλες αναλήψεις». Μετά από μια ωριαία διακοπή αργά την Κυριακή και αρκετές ώρες τη Δευτέρα, η Binance είπε ότι οι αναλήψεις επαναλειτουργούν.

    «Για να αποφευχθεί μια παρόμοια επανάληψη… οι αμοιβές μας έχουν προσαρμοστεί», ανέφερε σε ξεχωριστό tweet η Binance, ενώ αρνήθηκε ότι υπήρχαν μεγάλες εκροές από την πλατφόρμα.

    Τον Μάρτιο, η Binance είχε αναστείλει τις καταθέσεις και τις αναλήψεις επικαλούμενη τεχνολογικά ζητήματα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Binance: Αποσύρει την πρόταση για εξαγορά της πτωχευμένης κρυπτοτράπεζας Voyager Digital

    Ευρωκοινοβούλιο: Οι νέοι κανόνες που θα ισχύσουν για τα κρυπτονομίσματα



    ΣΧΟΛΙΑ