• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρυσός: Έσπασε το σερί των πέντε αρνητικών εβδομάδων – Άλμα για το παλλάδιο πάνω από τα 2.000 δολάρια

    Ραβδοι χρυσού - χρυσός - τμή χρυσού


    Νέα άνοδο, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, κατέγραψαν οι τιμές του χρυσού την Παρασκευή, με το πολύτιμο μέταλλο να κλείνει την εβδομάδα με συνολικά κέρδη 1,4%.

    Αυτή ήταν μάλιστα η πρώτη ανοδική εβδομάδα μετά από 5 αρνητικές.

    Ειδικότερα, ο χρυσός Αυγούστου έκλεισε με άνοδο 0,8% στα 1.727,40 δολάρια η ουγγιά, στο μεγαλύτερο επίπεδο για το πιο ενεργό συμβόλαιο από τις 13 Ιουλίου.

    Το πολύτιμο μέταλλο βρήκε στήριγμα αυτή την εβδομάδα από την μικρή υποχώρηση του δολαρίου, μετά την ανακοίνωση από την ΕΚΤ για αύξηση βασικών επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης. Την επόμενη εβδομάδα, πάντως, αναμένεται η FED να προχωρήσει  και αυτή σε νέα άνοδο βασικών επιτοκίων, που ενδέχεται να επιφέρει νέα άνοδο του αμερικανικού νομίσματος, πιέζοντας ξανά την αγορά του χρυσού.

    Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι Σεπτεμβρίου έκλεισε με πτώση 0,5% στα 18,617 δολάρια η ουγγιά (άνοδος 0,1% για την εβδομάδα), η πλατίνα Οκτωβρίου με άνοδο 1% στα 867,20 δολάρια η ουγγιά (άνοδος 4,4% για την εβδομάδα ), ενώ το παλλάδιο Σεπτεμβρίου έκλεισε με κέρδη 7,6% στα 2.018,80 δολάρια η ουγγιά (με άλμα άνω του 10% για την εβδομάδα)

    Ο χαλκός Σεπτεμβρίου έκλεισε με άνοδο 1,6% στα 3,3495 δολάρια η λίβρα, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας σημείωσε άνοδο 3,6%.

    Διαβάστε επίσης:

    Οριακά κέρδη στις ευρωαγορές – Κέρδη 3% για τον Stoxx την εβδομάδα



    ΣΧΟΛΙΑ