ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Ξεκλείδωσε από το limit down η Πειραιώς μετά από τρεις μέρες, πάρτι στην Alpha και την Ελλάκτωρ


Με ανοδική αντίδραση και κίνηση στις 884 μονάδες, επίπεδα που συνιστούν τα υψηλότερα προς το παρόν, εξελίσσεται η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο.

Οι επενδυτές φαίνεται ότι αφήνουν πίσω τους τις δυσκολίες… ρευστότητας που προέκυψαν στο σύστημα από την αύξηση κεφαλαίου μαμούθ της Πειραιώς ΠΕΙΡ 0% 1,60 η οποία μπορεί να φτάσει και το 1,4 δισ. ευρώ. Το «ευτυχές γεγονός» της υπερκάλυψης κατά 3 φορές το… πρώτο απόγευμα που άνοιξε το βιβλίο προσφορών, και το οποίο αναμένεται να κλείσει την Παρασκευή, προκάλεσε ανακούφιση και αυτό αποτυπώνεται από την αντίδραση που βγαίνει στο «χαρτί». Το οποίο σημειώνει κέρδη 1,4%, στα 1,81 ευρώ.

Από εκεί και πέρα, οι μέτοχοι παίρνουν τις θέσεις τους στο… zoom στο πλαίσιο της νέας έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 1,47% 1,38. Διαδικτυακά, λοιπόν, αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους, αν και τα κέρδη άνω του 6% για τη μετοχή στο ταμπλό προμηνύουν θετική έκβαση. Η μετοχή προσπαθεί να ξεφύγει από τα χαμηλά του περασμένου Σεπτεμβρίου διακινώντας ως αυτή την ώρα σχεδόν 90 χιλιάδες τεμάχια.

Από εκεί και πέρα, τον πρώτο λόγο στην αγορά έχουν και σήμερα οι τράπεζες, με την Άλφα ΑΛΦΑ 0% 1,28 να ενισχύεται πάνω από 4%, την ΕΤΕ ΕΤΕ 0% 2,53 πάνω από 3% και τη Eurobank ΕΥΡΩΒ -2,50% 0,78 σταθερά ανοδικά και σήμερα με κέρδη 1,3%. Η τελευταία φλερτάρει έντονα με την εισαγωγή της στον MSCI.

Ως προς τα υπόλοιπα blue chips, ο Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ 2,27% 15,31 ενισχύεται πάνω από τα 14,81 ευρώ, με κέρδη πάνω από 1,3%, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγάλη ζήτηση για το «πράσινο» ομόλογο. Το δε βιβλίο πρόκειται να κλείσει σήμερα.

Κέρδη πάνω από 2% για τα ΕΛΠΕ, στα 5,75 ευρώ, στα 13,85 ευρώ ενισχύεται ο ΟΤΕ, σχεδόν 2% τα κέρδη για τον ΟΠΑΠ, κίνηση στα 15,72 ευρώ για την Jumbo, επιστροφή στα 13 για την ΜΟΗ και στα 4 για την ΕΧΑΕ.

Η ΔΕΗ ΔΕΗ 0,22% 9,23 ανακάμπτει στα 9,29 ευρώ με κέρδη 1,47%.

Νέες εντολές αγορών, αλλά συγκρατημένα και σήμερα, στη Βιοχάλκο, στα 9,80 ενισχύεται η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και κίνηση σε νέα υψηλά για φέτος για την Coca Cola, αφού ξεπερνάει τα 29 ευρώ με κέρδη μεγαλύτερα του 2%.

Η τάση είναι σαφώς ανοδική, με 59 μετοχές ανοδικές και 13 πτωτικές.

Διαβάστε επίσης:

Στο επίκεντρο των διεθνών κεφαλαίων το Χ.Α. και η οικονομία – 1,9 δισ. ευρώ «σήκωσαν» σε μία μέρα από τις αγορές Μυτιληναίος και Πειραιώς

Χ.Α: Άλλαξε χέρια το 1,64% της Τέρνα Ενεργειακής

Mytilineos: Άνοιξε μία ημέρα νωρίτερα το βιβλίο προσφορών για το «πράσινο» ομόλογο – «Βλέψεις» για επιτόκιο κάτω του 2,5%


ΣΧΟΛΙΑ