• Business

    Mytilineos: Άνοιξε μία ημέρα νωρίτερα το βιβλίο προσφορών για το «πράσινο» ομόλογο – «Βλέψεις» για επιτόκιο κάτω του 2,5%

    • Ελένη Κρίτσαλου, Μαρίνα Πρωτονοταρίου

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας MYTILINEOS


    Άνοιξε μία ημέρα νωρίτερα το βιβλίο προσφορών για το «πράσινο» ομόλογο των €500 εκατ. της Mytilineos.

    Το ομόλογο είναι «πράσινο», τύπου senior χωρίς εξασφαλίσεις, διάρκειας 5,5 ετών (NCL/Μη Ανακλητό) και αναμένεται να λάβει διαβάθμιση «BB-/BB» από S&P και Fitch αντίστοιχα. Το αρχικό επιτόκιο είναι 2,5%, αλλά οι εκτιμήσεις είναι ότι θα διαμορφωθεί χαμηλότερα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, καταγράφονται ήδη προσφορές στο 2,2%.

    Η τιμολόγηση του ομολόγου αναμένεται πιθανώς αύριο (22 Απριλίου).

    Η Εταιρεία προτίθεται να διαθέσει τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες για (i) την εξόφληση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων, (ii) τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών, και (iii) την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της Έκδοσης.

    Ποσό αντίστοιχο με τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση ή αναχρηματοδότηση, ολικά ή μερικά, Επιλέξιμων Πράσινων Έργων (συμπεριλαμβανομένων άλλων σχετικών υποστηρικτικών δαπανών), όπως προβλέπεται στο Πρόγραμμα Πράσινων Ομολογιών (Green Bond Framework) της Εταιρείας.

    Οι Ομολογίες θα διανεμηθούν στο πρότυπο του Regulation S.

    Ημερομηνία διακανονισμού είναι η 29η Απριλίου 2021.

    Το ομόλογο θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου και θα διέπεται από το Δίκαιο της Νέας Υόρκης.



    ΣΧΟΛΙΑ