• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Τι δείχνουν οι συναλλαγές σε ΕΤΕ, Πειραιώς, Alpha, Eurobank, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ – Η αξιολόγηση της S&P στο επίκεντρο

    Χρηματιστήριο: Επιλεκτικές κινήσεις με χαμηλό τζίρο

    Πηγή: Bloomberg


    Έχει δρόμο η σημερινή συνεδρίαση… Αυτό έλεγαν με νόημα οι χρηματιστές, πριν καν ακόμα ανοίξει η σημερινή συνεδρίαση και οι τιμές αρχίσουν να τρέχουν μπροστά από τα μόνιτορς των επαγγελματιών της αγοράς.

    Σήμερα αναμένεται η αξιολόγηση της S&P για την Ελλάδα, η οποία συμπίπτει σε μία εβδομάδα που α) η ΔΕΗ εκκινεί τις διαδικασίες για την αύξηση του μετοχικούκεφαλαίου, β) η Capital του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη άντλησε από την έκδοση ομολογιακού 150 εκατ. ευρώ, αλλά οι επενδυτές είχαν εγγραφεί για… 800 εκατ. ευρώ, γ) η Goldman Sachs έδωσε στόχο για τον γενικό δείκτη στο τέταρτο τρίμηνο, αυτό που διανύουμε δηλαδή, τις 1.000 μονάδες, δ) οι συναλλαγές τείνουν να σταθεροποιηθούν πάνω από τα 70 εκατ. ευρώ και ε) αναμένεται η αξιολόγηση της S&P, μετά το κλείσιμο της Wall. Ο συνδυασμός αναμενόμενων γεγονότων με αύξηση του ημερήσιου τζίρου, αν μη τι άλλο, δείχνει ότι υπάρχει ισχυρή προσδοκία προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι υπάρχει βάση για την αύξηση του ενδιαφέροντος για την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά.

    Ο γενικός δείκτης ενισχύεται οριακά στις 908 μονάδες και με κέρδη 0,28%, αλλά με τον τζίρο προς το παρόν να δηλώνει επιφυλακτικότητα, αγγίζοντας τα 2,8 εκατ. ευρώ. Οι εντολές στις τράπεζες, σε Alpha και ΕΤΕ είναι άνευρες, με οριακές διακυμάνσεις, ενώ μικρές είναι οι απώλειες που παρατηρούνται στη Eurobank, η οποία κινείται στα επίπεδα των 0,90 ευρώ.

    Η τάση από το εξωτερικό πάντως, είναι θετική, καθώς όλα δείχνουν ότι το θέμα της κινεζικής Evergrande οδεύει προς επίλυση με το μικρότερο δυνατό κόστος για τις αγορές και τους επενδυτές.

    Πάντως, ως αυτή την ώρα οι εντολές δεν πείθουν ότι προεξοφλείται κάποιο ισχυρό νέο.

    Σχεδόν 172 χιλιάδες τεμάχια έχουν γίνει στην Alpha ΑΛΦΑ -0,61% 1,64 με τη μετοχή στο 1,146 ευρώ, 43 χιλιάδες στην ΕΤΕ ΕΤΕ -0,27% 7,32 στα 2,69 ευρώ, 175 χιλιάδες στη Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 1,79 στα 0,907 ευρώ και 70 χιλιάδες στην Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,31% 3,88 στο 1,50 ευρώ.

    Στον ΟΤΕ ΟΤΕ 1,03% 13,67 έχουν αλλάξει χέρια μέχρι στιγμής πάνω από 10 χιλιάδες τεμάχια, στα 15,41 ευρώ, στον ΟΠΑΠ 12.000 στα 13,73 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Bitcoin: Στα 90.000 δολάρια βλέπουν οι αναλυτές τον επόμενο στόχο

    ΔΕΗ: Στα 3 δισ. ευρώ τα κεφάλαια για την ΑΜΚ, σήμερα συνεδριάζει το CVC

    Ποιο είναι το ουγγρικό fund HOLD που απέκτησε το 5% της Fourlis και πού αποσκοπεί



    ΣΧΟΛΙΑ