• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Στο ταμπλό αύριο οι μετοχές του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

    • NewsRoom
    Χρηματιστήριο Αθηνών

    Χρηματιστήριο Αθηνών


    H Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενέκρινε σήμερα και τυπικά την εισαγωγή των μετοχών του αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος” στην Κύρια Αγορά, όπου θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται αύριο.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή “κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, ενέκρινε την εισαγωγή του συνόλου των 300.000.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας “ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.” (ISIN: GRS536003007) στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 07 Φεβρουαρίου 2024″.

    Υπενθυμίζεται ότι η μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή στο ΧΑ εδώ και δύο σχεδόν δεκαετίες ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, προσελκύοντας προσφορές που ξεπέρααν τα 8 δισ. ευρώ υπερκαλύπτοντας έτσι το ζητούμενο ποσό κατά σχεδόν 12 φορές.

    Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε, η τιμή διάθεσης της μετοχής έκλεισε στο ανώτατο εύρος της δημόσιας προσφοράς στα 8,2 ευρώ.

    Ακόμη υψηλότερο τίμημα στα 9,758 ευρώ θα καταβάλει η AviAlliance, η οποία ελέγχεται από το καναδικό fund PSP Investments και είναι σήμερα ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών.

    Η AviAlliance αποκτά επιπλέον ποσοστό 10% στον Διεθνή Αερολιμένα, με το συνολικό ποσοστό της να διαμορφώνεται πλέον στο 50%.

    Επιπλέον, 1% των μετοχών του ΔΑΑ μεταβιβάζεται στα μέλη της οικογένειας Κοπελούζου (Δημήτρης Κοπελούζος, Κυριακή Κοπελούζου, Ασημίνα Ελένη Κοπελούζου και Χρήστος Κοπελούζος), τα οποία είναι και σήμερα μέτοχοι του ΔΑΑ συνολικού ποσοστού περίπου 5%.

    Σημειώνεται ότι το ελληνικό δημόσιο διατηρεί το 25% του ΔΑΑ.

    Διαβάστε επίσης

    Euroxx για Τιτάν: «Κρυμμένη» αξία στις δραστηριότητες και υψηλά περιθώρια ανόδου 50% στη μετοχή

    Deutsche Bank: Τι να αγοράσουν οι επενδυτές μόλις «ξυπνήσουν» οι αγορές στην Ευρώπη

    Eurobank: Γιατί ανεβαίνει η μετοχή – Οι ξένοι αγοραστές και η «έκρηξη» συναλλαγών



    ΣΧΟΛΙΑ