• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Στο -2% οι τράπεζες και στα όρια των 900 μονάδων υπό το φόβο νέου lockdown – Γκρεμίζονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    Χρηματιστήριο


    Γενικευμένη ανησυχία για την επέλαση του τέταρτου κύματος του κορονοϊού που πλήττει την Ευρώπη επικρατεί στις αγορές.

    Η αντίδραση των μεγάλων χρηματιστηρίων της Κεντρικής Ευρώπης ήταν άμεσα πτωτική και μάλιστα με ένταση, παρασύροντας πτωτικά και το Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.). που βρήκε προς το παρόν στήριξη στις 900 μονάδες για να αρχίσει να ανακάμπτει σχετικά στη συνέχεια.

    Πάνω από 1,35 η πτώση στον Dax και πάνω από 1,2% στον Cac στο Παρίσι, δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό, θεωρούν οι χρηματιστές στα πρωινά τους σχόλια, θυμίζοντας ότι τις τελευταίες 180 μέρες ο γενικός δείκτης του Χ.Α. έχει δοκιμαστεί τουλάχιστον δύο φορές με φυγή προς τα κάτω. Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τους ίδιους, ενδεχομένως αναστείλει τα όποια θετικά σενάρια για το years end rally, που θέλει τον γενικό δείκτη μεταξύ 950 – 1.000 μονάδων.

    Σύμφωνα με την αγορά, υπάρχει πλέον καθολικό lockdown και όπως συζητείται ευρέως στην Ευρώπη σε κάτι αντίστοιχο αναμένεται να προχωρήσει και η Γερμανία προκειμένου να περισωθεί ότι γίνεται από τα Χριστούγεννα.

    Στην Ελλάδα, οι ειδικοί αναμένουν κορύφωση των θανάτων από Covid στις 17 Δεκεμβρίου με τους συνολικούς θανάτους να αγγίζουν τότε, τις 20.000. Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η οικονομία θα παραμείνει ανοιχτή, ενώ τα καλά νέα που έρχονται από τους εμβολιασμούς θέλουν να έχουν κάνει την πρώτη δόση κατά τον τελευταίο μήνα 500 χιλιάδες!

    Με τις στατιστικές του θανάτου να ανεβοκατεβάζουν τους χρηματιστηριακούς δείκτες, στο Χ.Α. οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 4 εκατ. Ευρώ.

    Σε ότι αφορά στις τράπεζες οι απώλειες αγγίζουν το 2%, με την Attica Bank να ξεκινάει με απώλειες 23% επηρεάζοντας τους δείκτες όπως ο Mid Cap, που υποχωρεί 2,6%.

    Κατά τα άλλα, σήμερα οι μετοχές της Πλαίσιο διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,17 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε απόδοση 4%. Υποχωρεί 2,14% στα πρώτα λεπτά με χαμηλό όγκο.

    Επίσης, η μετοχή της Epsilon Net διαπραγματεύεται κομμένη λόγω του split με αναλογία 4 νέες για κάθε μία παλιά. Την Παρασκευή θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών. Δημοσίευσε και εννεάμηνο η εισηγμένη και σύμφωνα με αυτό τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 5,5 εκατ. ευρώ από 1,2 εκατ. ευρώ και οι πωλήσεις στα 28,5 εκατ. ευρώ από 11,5 εκατ. ευρώ. Το χθεσινό κλείσιμο της μετοχής έδινε αποτίμηση 281 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Η κερδοσκοπική τρέλα που εκτίναξε τη χρηματιστηριακή αξία της Attica Bank στα επίπεδα των… 2,2 δισ.

    Epsilon Net: Άλμα 354% στα κέρδη προ φόρων στο 9μηνο

    Υποχωρούν τα ομόλογα καθώς επιδεινώνεται το κλίμα στην ευρωζώνη



    ΣΧΟΛΙΑ