• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Σταθεροποιητικά, αλλά πάνω από 1% η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, όλα τα βλέμματα στην ΕΚΤ και την Γ.Σ. της Alpha

    Χρηματιστήριο: Επιλεκτικές κινήσεις με χαμηλό τζίρο

    Πηγή: Bloomberg


    Σταθεροποιητικά κινείται η αγορά μία μέρα μετά την αντίδραση που την οδήγησε στις 854 μονάδες.

    Με υψηλό μέχρι στιγμής στις 858 μονάδες, η αγορά δείχνει να κινείται στα επίπεδα των 856-857 μονάδων, χωρίς να έχει διαφύγει τον κίνδυνο να δοκιμάσει χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

    Η προσοχή των επενδυτών, τόσο στην Ελλάδα με το υψηλό χρέος όσο και στην Ευρώπη είναι στραμμένη στην ΕΚΤ. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να επιβεβαιώσει την πολύ διευκολυντική κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής εν μέσω αυξημένης αβεβαιότητας από την κρίση του κορονοϊού, χωρίς πάντως να ανακοινώσει νέα μέτρα. Αυτή είναι η πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ μετά την απόφαση για αναμόρφωση του στόχου για τον πληθωρισμό στο πλαίσιο της στρατηγικής αξιολόγησης της κεντρικής τράπεζας που διήρκησε 18 μήνες.

    Η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι η νέα στρατηγική της υιοθετεί συμμετρικό στόχο για ρυθμό πληθωρισμού 2% μεσοπρόθεσμα (έναντι του στόχου για κάτω, αλλά πλησίον του 2%) επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι σε περιόδους ιδιαίτερα χαμηλού πληθωρισμού, όπως σήμερα, «απαιτείται ιδιαίτερα σθεναρή ή επίμονη δράση από την πλευρά της νομισματικής πολιτικής».

    Στο μεταξύ σήμερα πραγματοποιείται η γενική συνέλευση της Alpha και αύριο, Παρασκευή, της Eurobank. Αναμένεται να δοθούν σημαντικές απαντήσεις στα ερωτήματα της αγοράς για την πώληση των κόκκινων δανείων, τη διάθεση των κεφαλαίων από τις αυξήσεις κεφαλαίου, τις εκτιμήσεις για την κερδοφορία και τις προοπτικές της οικονομίας.

    Οι συναλλαγές είναι υποτονικές στα 3 εκατ. Ευρώ, με την Alpha ΑΛΦΑ 0% 1,63 να σταθεροποιείται στο 1,04 ευρώ και ελαφρώς πτωτική μεταβολή, η ΕΤΕ ΕΤΕ -1,31% 7,56 υποχωρεί στα 2,22 ευρώ, η Eurobank ΕΥΡΩΒ -1,49% 1,99 ενισχύεται οριακά, στα 0,76 ευρώ και η Πειραιώς ΠΕΙΡ -2,00% 3,92 δείχνει να αντιδρά στο 1,35 ευρώ.

    Ως προς τα μη τραπεζικά blue chips, στα 9,48 ευρώ σκαρφαλώνει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ -1,09% 16,26 με κέρδη πάνω από 1%, η Βιοχάλκο υποχωρεί στα 4,35 ευρώ, ενώ πάνω από 1% ενισχύονται η ΕΧΑΕ και η Μότορ Όιλ.

    Στα 5,72 ευρώ αντιδρά η μετοχή των ΕΛΠΕ, στα 7,62 η ΕΥΔΑΠ, στα 14,18 ο Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ -1,51% 37,72, στα 11,65 ο ΟΠΑΠ και ανεπαίσθητα κέρδη στα 14,65 ευρώ ο ΟΤΕ.

    Διαβάστε επίσης:

    ΟΠΑΠ: Στα 11,14 ευρώ η τιμή ανά μετοχή για επανεπένδυση του μερίσματος

    Bitcoin: Ο Elon Musk σώζει και πάλι το κρυπτονόμισμα – Ξεπέρασε τα 32.000 δολάρια

    Πώς η μετάλλαξη Δέλτα «ευνοεί» τη μετοχή της Autohellas της οικογένειας Βασιλάκη – Το διάγραμμα του Άλεξ Πατέλη



    ΣΧΟΛΙΑ