• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Ο Elon Musk σώζει και πάλι το κρυπτονόμισμα – Ξεπέρασε τα 32.000 δολάρια

    • Bloomberg

    Elon Musk


    Το Bitcoin κινείται πάνω από τα 32.000 δολάρια, μετά την άνοδο που πυροδότησαν τα σχόλια των Elon Musk, Jack Dorsey και Cathie Wood σχετικά με τη μελλοντική του πορεία.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου σημείωσε σε δύο ημέρες άνοδο άνω του 6,5%. Κέρδη καταγράφουν και τα άλλα crypto, συμπεριλαμβανομένων των Ether και Dogecoin.

    Η Tesla, όπως είναι ήδη γνωστό, διαθέτει  Bitcoin, αλλά ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Elon Musk αποκάλυψε σε ένα συνέδριο ότι και η διαστημική του εταιρεία, SpaceX, έχει στην κατοχή της το συγκεκριμένο token.

    Πρόσθεσε ότι θα ήθελε να δει το ψηφιακό νόμισμα να πετυχαίνει και ότι ο ίδιος προσωπικά, αγόρασε Bitcoin, Ethereum και Dogecoin.

    Στο μεταξύ, η Cathie Wood, επικεφαλής της Ark Investment Management δήλωσε ότι οι εταιρείες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο προσθήκης Bitcoin στους ισολογισμούς τους, ενώ ο Jack Dorsey υποστήριξε ότι το κρυπτονόμισμα είναι ανθεκτικό.

    Bitcoin got a Musk boost but overall a once-stellar 2021 climb has fizzled

    Περίπου 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια της συνολικής αξίας της αγοράς crypto έχουν εξανεμιστεί από τα μέσα Μαΐου. Το Bitcoin αντιμετώπισε μια σειρά προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένου του ενισχυμένου ρυθμιστικού ελέγχου στην Κίνα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ και των ανησυχιών σχετικά με την ενέργεια που απαιτείται από τους υπολογιστές για την εξόρυξη και την υποστήριξη του. Οι επενδυτές από την πλευρά τους, εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί απέναντι στα περιουσιακά στοιχεία υψηλού ρίκου.

    Ο δισεκατομμυριούχος Musk δήλωσε ότι η εξόρυξη Bitcoin «μετατοπίζεται προς ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» και πιθανότατα η εταιρεία του θα συνεχίσει να το αποδέχεται ως μέσο πληρωμής για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζει.

    Επιφυλακτικότητα

    «Ο φόβος στην αγορά ήταν ότι εάν το Bitcoin υποχωρήσει κάτω από το όριο των 30.000 δολαρίων, η τιμή του θα κινηθεί χαμηλότερα», δήλωσε ο Naeem Aslam, επικεφαλής ανάλυσης της Ava Trade Ltd. «Στην πραγματικότητα, δεν το είδαμε αυτό. Η τιμή του Bitcoin ήταν σταθερή και δεν έχουμε δει πωλήσεις πανικού».

    Ο Scott Minerd, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Guggenheim Investments, δήλωσε ότι το Bitcoin θα μπορούσε να υποχωρήσει ακόμη και προς τα 15.000 δολάρια. Ο Steen Jakobsen, επικεφαλής επενδύσεων της Saxo Bank, επισήμανε ότι απαιτείται να διατηρηθεί η τιμή του πάνω από τα 32.000 δολάρια προκειμένου να “βγει από την τρύπα”.

    Η άνοδος του Bitcoin από τις αρχές του έτους, έχει περιοριστεί στο 10% περίπου, μετά από τη βουτιά που κατέγραψε από το ρεκόρ του Απριλίου, όταν βρέθηκε σχεδόν στα 65.000 δολάρια.

    Διαβάστε ακόμα:



    ΣΧΟΛΙΑ