• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Συνεχίζει η Εθνική, εντολές βγαίνουν πάλι στη ΔΕΗ

    Χρηματιστήριο Αθηνών

    Χρηματιστήριο Αθηνών


    Με κίνηση του γενικού δείκτη στις 923 μονάδες και άνοδο 0,5% ξεκίνησαν οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) την Πέμπτη.

    Το ενδιαφέρον στρέφεται και πάλι στη μετοχή της Εθνικής, που αγγίζει τα 2,88 ευρώ, μετά τη φημολογία περί εισόδου στρατηγικού επενδυτή στο μετοχικό της κεφάλαιο και το ενδεχόμενο σε δεύτερο πλάνο, στις αρχές του 2022 να τρέξει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

    Το καλό νέο είναι ότι η τραπεζική αντίδραση που δίνει κέρδη στον κλαδικό δείκτη πάνω από 1,2%, διαχέεται στο σύνολο των συστημικών τραπεζών. Ο τραπεζικός δείκτης κινείται πάνω από την αντίσταση των 605 μονάδων, με την Eurobank ΕΥΡΩΒ 0,48% 2,11 στα 0,96 ευρώ, την Πειραιώς ΠΕΙΡ -0,52% 3,85 στο 1,47 ευρώ και κέρδη πάνω από 1% και την Alpha Bank ΑΛΦΑ 2,40% 1,71 στο 1,123 ευρώ με κέρδη 1,2%.

    Ο τραπεζικός κλάδος είναι ο μόνος που μπορεί να οδηγήσει την αγορά πιο ψηλά, υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς λόγω της συνεισφοράς του στη διαμόρφωση του γενικού δείκτη σε ποσοστό τουλάχιστον 25%.

    Μετά από δύο μέρες πτώση και μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου και την είσοδο στον MSCI, η ΔΕΗ ΔΕΗ 1,63% 11,84 ανακάμπτει στα 10,23 ευρώ με άνοδο 1,59%.

    Η προσοχή της αγοράς παράλληλα είναι εστιασμένη στον αυριανό χρησμό της Moody’s. Είναι ο μόνος οίκος που διατηρεί την Ελλάδα δύο θέσεις πριν από το αξιόχρεο και με προοπτικές σταθερές.

    Αν συντηρηθεί το καλό κλίμα στις τράπεζες σε συνδυασμό με θετική αξιολόγηση από την Μoody’s, οι χρηματιστές υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να πυροδοτηθεί εκ νέου κίνηση διάσπασης των 930 μονάδων, περιοχή που αποτελεί τα υψηλά για φέτος, φέρνοντας την αγορά πιο κοντά στις 950 – 1.000 μονάδες. Επίπεδα, που κατά την Goldman Sachs αποτελούν ισχυρό στόχο για φέτος.

    Ως προς τα άλλα blue chips θετικό το πρόσημο που βγαίνει και σήμερα για ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

    Οι συναλλαγές στο πρώτο ημίωρο ξεπερνούν τα 3 εκατ. Ευρώ και όσο ζωντανεύει το ενδιαφέρον για τον τραπεζικό κλάδο (χθες έκλεισαν χωρίς ούτε έναν πωλητή και με 400 χιλιάδες κομμάτια ανεκτέλεστα), η αντίδραση θα διαχέεται και στα υπόλοιπα χαρτιά.

    Διαβάστε επίσης:

    Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε τη διοίκηση της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ για την εισαγωγή των νέων ομολογιών

    Όμιλος Ideal: Στο 5,23% το ποσοστό της VNK Capital της οικογένειας Κάτσου

    VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων. Οι κινήσεις της εβδομάδας



    ΣΧΟΛΙΑ