• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Aegean τα μάτια της αγοράς

    Μαριάννα Λάτση


    Με την αγορά να διατηρείται σε απόσταση ασφαλείας από τις 850 μονάδες και τις συναλλαγές να διατηρούνται στα 103,5 εκατ. ευρώ, οι επενδυτές παραμένουν θεατές στις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ.

    Νωρίτερα, πέρασε σε εταιρεία συμφερόντων της Μαριάννας Λάτση το πακέτο του 7,59% των μετοχών της ΓΕΚ Τέρνα ΓΕΚΤΕΡΝΑ -1,20% 16,40 με τη συνολική αξία της συναλλαγής να διαμορφώνεται στα 88 εκατ. ευρώ.

    Η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της αποεπένδυσης από τον ελληνικό επιχειρηματικό όμιλο της ολλανδικής επενδυτικής εταιρείας Reggeborgh. Το family office της Μαριάννας Λάτση κάνει πλέον και επισήμως τη μετοχική του παρουσία στην ΓΕΚ Τέρνα.

    Η συναλλαγή έγινε στην τιμή των 11,20 ευρώ και το πακέτο που άλλαξε χέρια αντιστοιχεί σε 7,8 εκατ. μετοχές.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσουν και άλλες μεταβιβάσεις μετοχών από πλευράς των Ολλανδών της Reggeborgh που κατέχουν το 28,181% της ΓΕΚ Τέρνα.

    Ένα σημαντικό κομμάτι εξ αυτών θα καταλήξει στο χαρτοφυλάκιο του διοικητικού ηγέτη της εταιρείας Γιώργου Περιστέρη, το ποσοστό του οποίου από το σημερινό 16% αναμένεται να ανέλθει στα επίπεδα του 30%.

    Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως το χθεσινό πακέτο του 3% δεν πέρασε στην κυρία Λάτση.

    Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Aegean ΑΡΑΙΓ -2,71% 11,83 με τη μετοχή να υποχωρεί πάνω από 4%, στα 5,16 ευρώ όταν στις αρχές της εβδομάδας βρισκόταν πάνω από τα 5,5.

    Εμφανής η αντίδραση και σήμερα στην Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 1,63% 2,49 στο 1,66 και κέρδη πάνω από 3%, αλλά και στην ΕΧΑΕ που ευνοείται από την άνοδο του τζίρου στο Χρηματιστήριο.

    Διαβάστε επίσης:

    ΓΕΚ Τέρνα: Στην Μαριάννα Λάτση το 7,59% έναντι 88 εκατ. ευρώ

    Χρηματιστήριο: Το πακέτο στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ταράζει τα νερά της αγοράς

    Scope Ratings στο Mononews: «Υψηλή η αβεβαιότητα για την ανάκαμψη»



    ΣΧΟΛΙΑ