• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Πώς… χάθηκε εντολή πώλησης 350 χιλ. τεμαχίων στη Eurobank, focus σε ΟΠΑΠ και ΜΟΗ

    Χρηματιστήριο: Πως “χάθηκε” εντολή πώλησης 350 χιλ. τεμαχίων στην Eurobank, focus σε ΟΠΑΠ και ΜΟΗ

    Χρηματιστήριο


    Μία ακόμα κρίσιμη συνεδρίαση, όπου πλέον δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για να μη χαθεί η ανοδική τάση. Ή θα φύγει η αγορά πάλι πάνω από τις 900 μονάδες ή θα βυθιστεί στα κρίσιμα τεχνικά επίπεδα στήριξης, κινούμενη προς τις 882 μονάδες.

    Το άνοιγμα της Δευτέρας δείχνει ότι ο δείκτης βρίσκεται σε κατάσταση… αφασίας με ορατή την έλλειψη κατεύθυνσης, δυσκολεύοντας περαιτέρω την ανάληψη ρίσκου.

    Η εγχώρια κεφαλαιαγορά πάει να σηκώσει κεφάλι στις 895 μονάδες, σχεδόν όσο και χθες που έκλεισε στις 894,9 μονάδες. Η τεχνική παρακολούθηση της αγοράς έχει μεγάλη σημασία σημειώνουν οι αναλυτές, αφού θα πρέπει να αναπροσαρμόζεται η επενδυτική στρατηγική μέρα με τη μέρα.

    Προκαλεί απογοήτευση πάντως, πως σε μία δύσκολη συγκυρία για τις αγορές, η Wall Street γύρισε στο “συν”, ενώ με οριακή άνοδο ξεκίνησαν οι μεγάλες αγορές σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη. Όμως, η διαφορά με το Χρηματιστήριο Αθηνών είναι ότι οι ξένες αγορές εξακολουθούν να βρίσκονται μία ανάσα από τα ιστορικά τους υψηλά.

    Το Χρηματιστήριο Αθηνών, δεν έχει πολλά περιθώρια πτώσης, διότι μία έντονη διόρθωση, μπορεί να το στείλει εύκολα σε επίπεδα που παραπέμπουν στις μέρες του lockdown.

    Αυτός είναι άλλωστε ο φόβος που ανησυχεί τους συναλλασσόμενους, σε μία συγκυρία που δεν έχει έρθει το όπλο της αναβάθμισης του αξιόχρεου της χώρας, όπως αναμενόταν από την Moody’s, αλλά ούτε και μπήκαν στον MSCI άλλες μετοχές, πλην της ΔΕΗ ΔΕΗ 0,97% 11,47, εμβόλιμα, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου της.

    H στρέβλωση φάνηκε από τα πρώτα λεπτά. Στην προσυνεδρίαση μπήκε εντολή πώλησης στην Eurobank ΕΥΡΩΒ -0,99% 2,00 350 χιλ. τεμαχίων στα 0,93 ευρώ, αλλά στην πλευρά των αγοραστών οι εντολές ήταν λίγες.

    Η μετοχή έδειχνε άνοιγμα στα 0,9050 ευρώ με λιγότερα από 10 χιλ. τεμάχια. Τελικά η μετοχή άνοιξε καλύτερα και με απώλειες 1% περίπου ήτοι κοντά στα 0,93 ευρώ.

    Κατά τα άλλα, σε ένα υγιές χρηματιστήριο θα δινόταν προσοχή στα αποτελέσματα, όπως του ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ 0,12% 16,60, της Motor Oil ΜΟΗ -1,03% 27,00 και του Φουρλή.

    Η Eurobank Equities σημειώνει για τον ΟΠΑΠ πως οι ταμειακές ροές ήταν εντυπωσιακές για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο. Ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε στα 378 εκατ. ευρώ από 423 εκατ. ευρώ στο προηγούμενο τρίμηνο.

    Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη μετοχή στις κορυφαίες της επιλογές με τιμή στόχο τα 15 ευρώ. Ήπια ανοδικά κινείται η μετοχή. Το ενδιαφέρον στρέφεται κι στην Τέρνα Ενεργειακή που ανακοίνωσε σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης για την επιστροφή κεφαλαίου 0,17 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ