• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Πληρώνει την… υπερθέρμανση, στους πωλητές ο πρώτος λόγος – Οι γραμμές άμυνας

    Χρηματιστήριο: Πως “χάθηκε” εντολή πώλησης 350 χιλ. τεμαχίων στην Eurobank, focus σε ΟΠΑΠ και ΜΟΗ

    Χρηματιστήριο


    Υπερθέρμανση των αγορών με συνέπεια τις πωλήσεις.

    Τα ιστορικά υψηλά στη Wall Street στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς και τα ανοδικά futures για τον S&P μπορεί να κρατούν «ζεστούς» τους επενδυτές στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, αλλά οι 14.000 μονάδες του Dax, ζάλισαν τους συναλλασσόμενους που σπεύδουν να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους.

    Στην Αθήνα, οι προοπτικές ασφαλώς είναι θετικές, αλλά η περιοχή άνω των 805 μονάδων, όπως υποστηρίζουν οι επαγγελματίες της αγοράς, θα πρέπει να διασφαλιστούν με κάθε τρόπο. Ο νέος βατήρας της αγοράς ξεκινάει πάνω από τις 800 μονάδες σε κάθε περίπτωση. Αν αλλάξουν δε, τα δεδομένα σε περιπτώσεις επιχειρηματικών deals, όπως η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, με εισαγωγή των μετοχών της εκ νέου στο Χρηματιστήριο, ως έσχατη προοπτική, είναι κάτι που πρέπει να αποτιμηθεί, σημειώνουν παράγοντες της αγοράς.

    Οι πωλητές παραμένουν επιφυλακτικοί, υπό τον φόβο ενός τρίτου κύματος της πανδημίας στη χώρα μας. Η ανησυχία αφορά στην περιοχή της Αθήνας, η οποία σημειωτέον, μαζί με την υπόλοιπη χώρα παραμένει «κλειστή» δύο μήνες!

    Το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμφίβολα αφορά στα blue chips. Το ξεκίνημα της εβδομάδας δεν είναι καλό για τις τράπεζες. Πισωγύρισμα λοιπόν, στα 0,85 ευρώ για την Alpha ΑΛΦΑ 1,89% 1,62, στα 2,02 ευρώ και πτώση πάνω από 3% για την ETE, 2,4% oι απώλειες για την Eurobank, στα 0,58 ευρώ και πάνω από 3% η πτώση για την Πειραιώς ΠΕΙΡ 2,40% 3,84, στο 1,21 ευρώ.

    Ίδια τάση όμως, και στα υπόλοιπα blue chips. Στα 5 ευρώ η νέα στήριξη για την Aegean, στα 3,63 ευρώ για την Βιοχάλκο, στα 7,44 ευρώ η ΔΕΗ, κάτω από τα 26,70 ευρώ η Coca Cola, κάτω από τα 5,80 ευρώ τα ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ -0,36% 8,36, στα 3,95 ευρώ η μετοχή της EXAE.

    Στα 13,82 ευρώ η Jumbo και στα 12,25 ευρώ η συσσώρευση που βγαίνει στον Μυτιληναίο. Παρά τη συσσώρευση η μετοχή της ΜΟΗ διατηρεί την περιοχή άνω των 13 ευρώ. Πάνω από 1,9% η πτώση για τον ΟΠΑΠ και πάνω από 1,7% για τον ΟΤΕ, ενώ διόρθωση στα 14,62 ευρώ για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

    Όλα αυτά πάντως, με τον τζίρο να μην έχει αγγίξει καν τα 10 εκατ. Ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Σταϊκούρας: Πρόσθετη στήριξη €7,5 δισ. έχει προβλεφθεί για φέτος – Ακόμη €5,5 δισ. από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης & το REACT-EU

    Jumbo: Δραματική χρονιά επιβίωσης, χωρίς ανάπτυξη το 2020-Πτώση 54% στις πωλήσεις το Δεκέμβριο

    Οι αγορές διέκοψαν την αναταραχή στην Ουάσιγκτον – Η Ebury για την εβδομάδα που αρχίζει στις αγορές



    ΣΧΟΛΙΑ