• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Ώθηση από Coca Cola και Εθνική, αρνητική απόδοση για το 5ετές – Σε χαμηλά εξαμήνου οδεύει το 10ετές

    Χρηματιστήριο: Ώθηση από Coca Cola και Εθνική, αρνητική απόδοση για το 5ετές – Σε χαμηλά εξαμήνου οδεύει το 10ετές


    Χρηματιστήριο: Οι Κινέζοι δεν είναι διατεθειμένοι να μειώσουν τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας τους και για το λόγο αυτό, όπως δήλωσε πρώην κορυφαίο στέλεχος της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας, εξετάζεται περαιτέρω μείωση των επιτοκίων.

    Αυτό, όταν στον δυτικό κόσμο, και ειδικά στις ΗΠΑ, συζητείται εντόνως η αύξηση των επιτοκίων, αλλά εκείνο που τείνει να παγιωθεί σαν άποψη είναι ότι τελικά όλος ο κόσμος… δουλεύει για την ανάπτυξη της Κίνας. Η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί στα 75 δολάρια το βαρέλι και τα επιτόκια, σε ό,τι μας αφορά, μειώνονται περαιτέρω. Το ελληνικό 5ετές πέρασε και πάλι σε αρνητικό πρόσημο, στο -0,05%, που σημαίνει ότι μας πληρώνουν κι από πάνω για να μας δανείσουν! Και όχι μόνο αυτό, αλλά το 10ετές πάει να συναντήσει τα ιστορικά χαμηλά του περασμένου Δεκεμβρίου κινούμενο στο 0,72% απόδοση, όταν την 1η Δεκεμβρίου του 20230 είχε γράψει 0,62%!

    Υπό τα δεδομένα αυτά κι ενώ επίκειται συμμετοχή της Αμερικανίδας ΥΠΟΙΚ Τζάνετ Γέλεν στο επικείμενο Eurogroup στις Βρυξέλλες, την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου ΗΠΑ και Ευρώπη να συντονιστούν στις προκλήσεις που δημιουργούνται στις οικονομίες τους παρά την επέλαση της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού, οι ευρωπαϊκές αγορές αντιδρούν θετικά και μαζί τους το Χ.Α. που θέλει να ξεκολλήσει πάνω από τις 880 μονάδες. Οι συναλλαγές στο Χ.Α. διαμορφώνονται σε 4,3 εκατ. ευρώ και όλα δείχνουν ότι η παγκόσμια κινητοποίηση για την οικονομία, μπορεί να φέρει κέρδη στο ταμπλό.

    Στις τράπεζες, η Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,63 ενισχύεται σχεδόν 1% και περισσότερο, 1,7% η αντίδραση που βγαίνει στην Εθνική ΕΤΕ 0,93% 7,63. Λιγότερο, δηλαδή κέρδη χαμηλότερα από 1% σημειώνουν Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,51% 3,94 και Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,01% 2,01.

    Στα blue chips φαίνεται ότι πάει να βγει αντίδραση, αλλά είναι κάτι που μένει να φανεί ως προς τη διάρκειά του στη συνέχεια. Στα 12,62 ευρώ υποχωρεί η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ 0,83% 18,25, ενώ ο Μυτιληναίος ανακάμπτει στα 15,12 ευρώ, το Jumbo ΜΠΕΛΑ 0,49% 28,68 στα 14,28, η Μότορ Όιλ στα 14,21, η ΕΧΑΕ στα 4 ευρώ, η ΕΥΔΑΠ ΕΥΔΑΠ -0,52% 5,70 στα 8,10 ευρώ, η Coca Cola κατευθύνεται προς τα 31 ευρώ και η ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ στα 9,43. Νέες εντολές αγορών στην Aegean, στα 5,47 ευρώ.

    Διαβάστε ακόμη:

    Πλαστικά Θράκης: Γιατί η Eurobank Χρηματιστηριακή βλέπει αποτίμηση έως… μισό δισ.

    Wall Street: Επιστροφή με ρεκόρ για Nasdaq και Amazon στο ντεμπούτο του Andy Jassy στη θέση του CEO

    Πετρέλαιο: Βουτιά μετά τα υψηλά εξαετίας για το WTI – Ισχυρή πτώση και για το Brent

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ