• ΑΓΟΡΕΣ

    Πετρέλαιο: Βουτιά μετά τα υψηλά εξαετίας για το WTI – Ισχυρή πτώση και για το Brent

    πετρελαιοπηγή


    Βουτιά πραγματοποίησαν τα ενεργά συμβόλαια πετρελαίου την Τρίτη, μια ημέρα μετά την αποτυχία του OPEC+ να  ξεπεράσει την διαφωνία μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς απάντηση το πρόβλημα της μεγάλης αύξησης της ζήτησης.

    Η βουτιά των ενεργών συμβολαίων Brent και WTI μόλις οι τιμές έφτασαν στα ανώτερα επίπεδα αρκετών ετών, αγγίζοντας τα 77 δολάρια το βαρέλι.

    Ειδικότερα, το συμβόλαιο Αυγούστου του WTI έκλεισε με απώλειες 2,4%, στα 73,37 δολάρια το βαρέλι. Η πτώση ξεκίνησε μόλις η τιμή του αμερικανικού αργού άγγιξε τα 76,98 δολάρια το βαρέλι, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2014.

    Στο Λονδίνο, το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου του Brent υποχώρησε κατά 3,4% στα 74,53 δολ. το βαρέλι, ενώ νωρίτερα κινούταν στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2018.

    Η απότομη αλλαγή έχει να κάνει με τον φόβο της αγορά για μια πιθανή απόφαση των ΗΕΑ να προσθέσουν 600.000 βαρέλια στην ημερήσια παραγωγή, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αντίστοιχες αποφάσεις και από άλλα μέλη του Οργανισμού.



    ΣΧΟΛΙΑ