• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, ΔΕΗ ανάχωμα στην πτώση Πειραιώς και Jumbo

    Χρηματιστήριο: Πως “χάθηκε” εντολή πώλησης 350 χιλ. τεμαχίων στην Eurobank, focus σε ΟΠΑΠ και ΜΟΗ

    Χρηματιστήριο


    Με αμείωτο το ενδιαφέρον και σήμερα, μια σειρά εξελίξεων αναμένονται με αφορμή τη ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ.

    Χρηματιστηριακοί παράγοντες περιμένουν να δουν να περνάει σήμερα από το ταμπλό επιπλέον ποσοστό 4 – 4,5% από την Reggeborgh στην ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ σε νέο επενδυτή, ενώ εκκρεμεί ακόμα η ενίσχυση της θέσης του στην εταιρεία, του κ. Γιώργου Περιστέρη, ο οποίος προ δύο ημερών είχε πωλήσει το 1,86% των μετοχών της Τέρνα Ενεργειακή.

    Ταυτόχρονα, η μετοχή της Jumbo ΜΠΕΛΑ 0,69% 26,44 υποχωρεί 5,5%, στα όρια των 15 ευρώ, ενώ αναμένεται το placement εκ μέρους του βασικού μετόχου κ. Απόστολου Βακάκη. Προφανώς η αγορά προεξοφλεί discount. Σημειώνεται ότι η μετοχή είναι από τις αγαπημένες της HSBC και μάλιστα η τιμή στόχος ανεβαίνει στα 18,5 ευρώ.

    Από εκεί και πέρα οι επενδυτές μειώνουν τη θέση τους και μάλιστα άγαρμπα στην Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,57% 3,89 η οποία σε σχέση με το άνοιγμα περιορίζει τις απώλειες σε 6,5%, στα 0,823 ευρώ.

    Στον απόηχο των όρων για την αύξηση κεφαλαίου και του reverse split, οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί για την τιμή στην οποία θα πραγματοποιηθεί το book building. Η JP Morgan ήταν ο πρώτος οίκος χθες που αναβάθμισε τη μετοχή σε overweight από hold που ήταν η προηγούμενη σύσταση.

    Βάση στο 1,42 ευρώ για την Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 0% 2,64 προς το παρόν, μετά την παρουσίαση της αύξησης κεφαλαίου εκ μέρους της διοίκησης στους αναλυτές.

    Η εικόνα στην αγορά αναμένεται ότι θα είναι διαφορετική σήμερα. Πακέτα, deals, αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, ομολογιακά δάνεια, καταδεικνύουν το στοιχείο της ζωντάνιας, το οποίο είχε χρόνια να εμφανιστεί στο χρηματιστηριακό ταμπλό, παρατηρούν χρηματιστές.

    Η μετοχή του ΟΠΑΠ κρατάει τις ισορροπίες στο ταμπλό την Πέμπτη, με τον γενικό δείκτη να επανέρχεται περί τις 857 μονάδες. Από κοντά ΔΕΗ και Βιοχάλκο με κέρδη πάνω από 2%.

    Η δε Βιοχάλκο ΒΙΟ -0,18% 5,59 περνάει σε νέα υψηλά για φέτος στα 4,38 ευρώ και η ΔΕΗ ΔΕΗ 0,87% 11,56 δείχνει να ξεφεύγει από την περιοχή των 9 ευρώ με πράξεις νωρίτερα στα 9,26. Θυμίζουμε τις αναλύσεις των ξένων οίκων για κίνηση στη μετοχή πάνω και από τα 14.

    Με εξαίρεση την Πειραιώς και τη λογιστική κατανόηση των προθέσεων της διοίκησης για την επερχόμενη αύξηση κεφαλαίου, τα υπόλοιπα τραπεζικά χαρτιά, δοκιμάζουν ανοδικά.

    Στα 0,97 ευρώ ενισχύεται οριακά η Alpha, στα 2,60 ευρώ η ΕΤΕ, διακυμάνσεις στα 0,71 για την Eurobank ΕΥΡΩΒ -0,56% 1,78.

    Διαβάστε επίσης:

    Τράπεζα Πειραιώς: Γιατί οι Ιταλοί δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για το Sunrise

    Έτσι θα γίνει η ΑΜΚ της Πειραιώς: Τα «μυστικά» του reverse split για 16,5 μετοχές και πού ποντάρουν οι επενδυτές

    Ο Βακάκης, ο Περιστέρης και τα 73 εκατ. ευρώ, το «poulain» του Μαξίμου, η ατάκα Πατέλη και οι «ορέξεις» Κούτρα (Intrakat)



    ΣΧΟΛΙΑ