• Ο Βακάκης, ο Περιστέρης και τα 73 εκατ. ευρώ, το «poulain» του Μαξίμου, η ατάκα Πατέλη και οι «ορέξεις» Κούτρα (Intrakat)

    Mάθαμε χθες και σας το μεταδώσαμε πρώτοι λίγο μετα τις 18:00 απο το mononews.gr οτι σε λίγες ώρες, ο mr JUMBO, Απόστολος Βακάκης θα έχει στον προσωπικό του λογαριασμό επιπλέον 73-74 εκατ. ευρώ. 

    the wise man
    image
    the wise man

    Ο Βακάκης, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και οι απίθανες συμπτώσεις

    Η στήλη έχει μια αρχή εδώ και πολλά χρόνια: Δεν πιστεύει στις συμπτώσεις.

    Γιατί το λέω αυτό; 

    Γιατί μάθαμε χθες και σας το μεταδώσαμε πρώτοι, λίγο μετά τις 19:00, απο το mononews.gr οτι από σήμερα ο Mr JUMBO, Απόστολος Βακάκης, θα έχει στον προσωπικό του λογαριασμό επιπλέον 73-74 εκατ. ευρώ. 

    Και αυτό θα γίνει καθώς ο Βακάκης θα πουλήσει μέσω placement το 3,5% των μετοχών της JUMBO ΜΠΕΛΑ 0,83% 26,72 . 

    Σημασία δεν έχει ποιος θα είναι ο αγοραστής αλλά που θα επενδυθούν τα λεφτά.

    Ταυτόxρονα σήμερα, όπως μαθαίνω, μέσω χρηματιστηριακής εταιρείας, θυγατρικής τράπεζας, θα μεταβιβαστεί το 4% εως 4,5% των μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από την ολλανδική Reggeborgh σε κάποιον κραταιό Ελληνα επιχειρηματία η εφοπλιστή. 

    Ο κ. Βακάκης πάντως είναι και τα δύο, καθώς εκτός από βασικός μέτοχος της JUMBO είναι και εφοπλιστής, αφού έχει τοποθετήσει περίπου 100 εκατ. ευρώ σε αγορές πλοίων στην εταιρεία VELOS TANKERS που manager είναι ο Πασχάλης Διαμαντίδης, γιος του Διαμαντή Διαμαντίδη και πατέρας της εγγονής του κ. Βακάκη. 

    Καθώς ο Πασχάλης και η Σοφία Βακάκη έγιναν γονείς προσφάτως. 

    Πάμε τώρα να διερευνήσουμε εάν οι δυο συναλλαγές που θα γίνουν σήμερα σχετίζονται. 

    Η αλήθεια είναι ότι οι πιθανότητες είναι 50-50, λένε οι υποψιασμένοι.  

    Πηγές που γνωρίζουν τον κ. Βακάκη λένε ότι πρόκειται για έναν αρκετά ιδιόρρυθμο επιχειρηματία που γενικώς του αρέσουν οι εντάσεις και οι κόντρες και έχει συνηθίσει να κάνει ό,τι θέλει εκείνος στις δουλειές του. 

    Θα μου πείτε όποιος αγοράζει τώρα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 0,37% 16,12 δεν το κάνει για να έχει λόγο και στην διοίκηση της εταιρείας. Ως επενδυτής “κάνει” την τοποθέτηση. 

    Θα μου πείτε όλοι οι επιχειρηματίες ιδιόρρυθμοι είναι και όλοι κάνουν Business που υπόσχονται κέρδη. 

    Πάντως σε κάθε περίπτωση ο συνδυασμός των δύο συναλλαγών μόνο τυχαίος χρονικά δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί. 

    Σε κάθε περίπτωση θα ξέρουμε σε λίγες ώρες. 

    Αυτό το οποίο κρατάμε επίσης ως δεδομένο είναι οτι μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε ακουστεί το όνομα του κ. Βακάκη, ότι πιθανόν να αγοράσει ποσοστό μετοχών της εταιρείας του πολυσχιδούς επιχειρηματία Γιώργου Περιστέρη.  

    Είχε ακουστεί όμως το όνομα άλλου μεγάλου εφοπλιστή, όπως επίσης και το όνομα γνωστού τραπεζίτη. Με τον εφοπλιστή να έχει το σαφές προβάδισμα. 

    Αλλά ας κάνουμε υπομονή. Θα ξέρουμε σε λίγες ώρες. 

    Χθες λοιπόν έγινε γνωστό ότι σε λίγες ώρες ο βασικός μέτοχος της εταιρείας JUMBO, Απόστολος Βακάκης, προχωράει σε placement του 3,5% των μετοχών της.

    Η αξία του 3,5%, σύμφωνα με την χρηματιστηριακή τιμή της JUMBO, ανέρχεται στα 76,7 εκατ.  ευρώ.

    Ο Απόστολος Βακάκης θα εισπράξει από αυτή την συναλλαγή, εάν υποθέσουμε ότι θα πουλήσει με discount 4-5%, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, περίπου 73 εως 74 εκατ. ευρώ.

    Ο πωλητής δεσμεύεται ότι για τις επόμενες 180 ημέρες δεν θα πουλήσει άλλες μετοχές.

    Μετά την πώληση, το ποσοστό του κ. Βακάκη θα υποχωρήσει στην εταιρεία στο 19,7% από 23,2%.

    Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τιμή της μετοχής έχει κάνει ράλι τον τελευταίο ένα μήνα  περίπου 19%. 

    Χθες έκλεισε στα 15,85 ευρώ.

    Το ανερχόμενο «poulain» -γαλλιστί – του ΜΜ

    Η στήλη πληροφορείται ότι εντός του Μεγάρου Μαξίμου ανεβαίνουν οι μετοχές του γενικού γραμματέα Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών, Θανάση Κοντογεώργη. 

    Είναι στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και μαθαίνω ότι κερδίζει συνεχώς έδαφος, σε σημείο που δεν αποκλείεται να αξιοποιηθεί στο μέλλον σε πιο ενεργό και front ρόλο… 

    Ο Κοντογεώργης είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, νομικός και έχει ασχοληθεί παρέχοντας τις νομικές του γνώσεις με θέματα οικονομίας: συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα επί κυβέρνησης Σαμαρά και στη διαμόρφωση του νομικού πλαισίου που οδήγησε στην δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών το 2014. 

    Κρατήστε το…

    Η ατάκα Πατέλη για τον Στάσση

    Ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης έχει αναλάβει ρόλο-γέφυρα ανάμεσα στην Αθήνα και τη διεθνή επενδυτική κοινότητα και so far τα καταφέρνει μια χαρά. 

    Δεν ασχολείται με την καλουπιασμένη κομματική πολιτική, αλλά με την άσκηση πολιτικής – η άσκηση πολιτικής δεν έχει σχέση με τις σημαίες καθώς συναντάται και στη διαχείριση της πεζής καθημερινότητας – στο επίπεδο της οικονομίας και των επενδύσεων. 

    Οι ξένοι που συνομιλούν μαζί του λένε ότι έχει συγκροτημένη άποψη, δεν ζει στα σύννεφα και γνωρίζει σε βάθος το πρόβλημα της Ελλάδας σε σχέση με τους επενδυτές ανά την υφήλιο, που δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε καν στα επενδυτικά τους ραντάρ και πλάνα. 

    Σιγά-σιγά όμως ξαναμπαίνει και ο Αλέξης Πατέλης διαφημίζει τις προσπάθειες που αποδίδουν. 

    Η στήλη έπιασε την ατάκα του για τον CEO της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση και σας την μεταφέρει καθώς σε μόλις 13 λέξεις ο Πατέλης έθεσε το πρόβλημα και την γάγγραινα που μαστίζει την Ελλάδα από την σύστασή της έως σήμερα… 

    Μιλώντας λοιπόν για το επιχειρησιακό «θαύμα» της ΔΕΗ υπό τον manager της είπε: «Διορίστηκε με βάση τα διοικητικά του διαπιστευτήρια και όχι με βάση τις πολιτικές του σχέσεις»! True. 

    Τα άπταιστα Ιταλικά του Mr BC Partners

    Οι Κινέζοι μεγαλομέτοχοι της Ίντερ είναι σκληροί διαπραγματευτές και μαθαίνω ότι ζητούν από τον επικεφαλής του BC Partners, Νίκο Σταθόπουλο, να ανεβάσει το τίμημα (τα μετρητά) γύρω στα 600 εκατ ευρώ. 

    Ωστόσο, ο δαιμόνιος επενδυτής, ο οποίος όπως αναφέρει και το δημοσίευμα της New York Times, μιλά άπταιστα ιταλικά επιμένει στην αρχική του προσφορά: 500 εκατ. ευρώ και ανάληψη του δανεισμού των «νερατζούρι». 

    Το ιταλικό πρωτάθλημα είναι μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές βιομηχανίες και υπόσχεται μεγάλα κέρδη εξ ου και ο Σταθόπουλος επιμένει… 

    Αν κάτσει το deal δεν αποκλείεται η Forthnet να ανοίξει θυγατρική στο Μιλάνο! 

    Το τερμάτισε το 30ετές

    Την ώρα που κορυφώνεται ο πόλεμος με την πανδημία, υπάρχουν και θετικά νέα από το μέτωπο της οικονομίας και δη της αξιοπιστίας του αξιόχρεου της ελληνικής δημοκρατίας. 

    Ο λόγος για το 30ετές ομόλογο, το οποίο συγκέντρωσε προσφορές άνω των 26 δις ευρώ. 

    Η Ελλάδα είχε να ακουμπήσει τέτοιας χρονικής διάρκειας έκδοση από το 2008 όταν στο re-opening που έκανε η τότε κυβέρνηση φάνηκε με ξεκάθαρο τρόπο ότι οι αγορές μας είχαν λοκάρει στο κουτάκι που έγραφε «χρεοκοπία»… 

    Στο σήμερα, λοιπόν, μετά από 13 χρόνια η έκδοση στέφθηκε με επιτυχία, το επιτόκιο έκλεισε στο 1,90% και η καμπύλη του χρέους ισιώνει… 

    Πέραν του δημοσίου η έκδοση αναμένεται να δώσει credits σε τράπεζες και επιχειρήσεις που ετοιμάζονται να δοκιμάσουν τα νερά της αγοράς ομολόγων.

    Έχει ανοίξει η όρεξη του Δημήτρη Κούτρα

    Η στήλη πληροφορείται από έγκυρη πηγή ότι έχει ανοίξει εκ νέου η όρεξη του μετόχου της Intrakat Δημήτρη Κούτρα με τις εξελίξεις στην Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 3,17% 2,60 . 

    Ακούω ότι ο κατασκευαστής και πρώην αφεντικό του ομίλου (Ελλάκτωρ) επί Μπομπολαίων οραματίζεται κάποιου είδους συνεργασία με τους Ολλανδούς… 

    Δεν ξέρω αν η φήμη έχει δόση αλήθειας αλλά ο Κούτρας ποντάρει προφανώς στην σχέση του με την οικογένεια Μπόμπολα. 

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.