• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Όλα τα βλέμματα στη γενική συνέλευση της Eurobank


    Ανοδικά ξεκίνησε η συνεδρίαση την Τρίτη, προσεγγίζοντας εκ νέου τις 630 μονάδες, σε ένα κλίμα επιφυλακτικό και τα ελληνοτουρκικά, έπειτα από μία εβδομάδα, να μην βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας.

    Η επιφυλακτικότητα απορρέει από την κίνηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, η κίνηση των οποίων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις διακυμάνσεις της πανδημίας. Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται έξαρση της νόσου στην Β. Ευρώπη, γεγονός που προβληματίζει τις ελληνικές αρχές για την πορεία του τουρισμού.

    Τα μηνύματα που έρχονται δεν είναι καθόλου αισιόδοξα ακόμα και για τον Αύγουστο, που οι ξενοδόχοι περίμεναν ότι τουλάχιστον αυτός ο μήνας θα ήταν καλός από πλευράς εισπράξεων.

    Χώρες, όπως το Ισραήλ ενδέχεται να μην ανοίξουν και τα Βαλκάνια που συντηρούν τουριστικά την Β. Ελλάδα, προς ώρας είναι αποκλεισμένα, ενώ η κρουαζιέρα αν υπάρξει αύξηση κρουσμάτων μπορεί να μην ξεκινήσει καν.

    Η προσοχή της αγοράς, επίσης, είναι εστιασμένη την Τρίτη στην γενική συνέλευση της Eurobank. Η μετοχή ενισχύεται μόλις 0,18% και οι επενδυτές περιμένουν να ακούσουν νέα ως προς τα κόκκινα δάνεια που έχουν δημιουργηθεί μέσα στην πανδημία.

    Υποτονικά τα κέρδη και για την Alpha, μόλις 0,35%, 0,25% ενισχύεται η Εθνική και περισσότερο, δηλαδή πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα ανεβαίνει η Πειραιώς.

    Αυτά, συμβαίνουν στο πρώτο ημίωρο, όπου ο τζίρος δεν είχε αγγίξει καν το 1 εκατ. ευρώ.

    Εντολές αγορών βγαίνουν στην Lamda, μετά την πώληση των πακέτων από την Μαριάννα Λάτση σε discount στα 5,60 ευρώ. Η μετοχή ανακάμπτει αυτή την ώρα στα 5,80 ευρώ, συγκεντρώνοντας την προσοχή ισχυρών ξένων χαρτοφυλακίων.

    Εντολές αγορών ακόμα βγαίνουν στην Coca Cola που ενισχύεται 1,5%, την ΔΕΗ 1,4%, την ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ 1,7%.

    Από την μεγάλη κεφαλαιοποίηση απώλειες σημειώνουν μόνο δύο χαρτιά, Βιοχάλκο και Φουρλής.



    ΣΧΟΛΙΑ