• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Νέα στοιχήματα που μπορούν να δώσουν ώθηση στο ταμπλό παίζονται στην αγορά

    Χρηματιστήριο


    Μία μέρα μετά από τον καταιγισμό πράξεων στο Χρηματιστήριο της Αθήνας και πρωταγωνιστές τα χαρτιά του MSCI, Eurobank, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Jumbo, η αγορά βρίσκει το βήμα της στο δρόμο για τις 890 μονάδες, με πράξεις στις 888 και κέρδη 0,45%.

    Αυτό όταν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια βρίσκονται μία “ίντσα”, όπως χαρακτηριστικά γράφουν τα ξένα οικονομικά μέσα ενημέρωσης, πριν από την καταγραφή νέου ρεκόρ. Όλη η συζήτηση για τον πληθωρισμό που αναπτύσσεται κυρίως στις ΗΠΑ και ακολούθως στην Ευρώπη, προφανώς δεν έχει νόημα όταν ανακοινώνονται ενθαρρυντικά στοιχεία για την απασχόληση, όπως αυτά που έγιναν γνωστά χθες στις ΗΠΑ.

    Σε ότι μας αφορά, η Εθνική ΕΤΕ 2,00% 7,66 καταγράφει διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης στη χώρα τον Μάιο και κοντά στο 9% τον Απρίλιο, κάτι που αν επιβεβαιωθεί θα αναγκάσει για μία ακόμα φορά το οικονομικό επιτελείο, τώρα δε, που άνοιξε ο τουρισμός, να αναθεωρήσει προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη φέτος.

    Το 4,7% μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα συντηρητικό, σύμφωνα με την παλαιότερη εκτίμηση της ΕΤΕ, ενώ η χώρα έλαβε το πρώτο “Α” από την Moody’s. Κάποια στιγμή οι σοβαρές προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας και οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να αρχίσουν να τιμολογούνται από το ταμπλό.

    Διότι δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα να ασχολούμαστε με την κατάληψη των… 900 μονάδων, με το 10ετές επιτόκιο κάτω από μία ποσοστιαία μονάδα και τις ευρωπαϊκές αγορές να χτυπούν ιστορικά υψηλά. Στο ίδιο μήκος κύματος, ως προς την επανατιμολόγηση της αγοράς εντάσσεται και το deal της Chipita, το οποίο ανήλθε σε 20χ τα κέρδη προ φόρων!

    Ο τραπεζικός κλάδος στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης αντιδρά με κέρδη 1,5%, στις 547 μονάδες, ωθούμενος από την Εθνική και την Eurobank ΕΥΡΩΒ 2,02% 2,02, ενώ οριακή είναι η άνοδος στην Άλφα, που ενισχύεται στο 1,07 ευρώ.

    Οριακά και ο Μυτιληναίος, στα 15,45, ενώ ευκρινέστερα σήματα αντίδρασης αποστέλλονται από τον ΟΤΕ ΟΤΕ -0,97% 14,28, την Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ -1,04% 18,11, που επανήλθε πάνω από τα 12 ευρώ, το Jumbo ΜΠΕΛΑ 1,14% 28,38, στα 15,40. Απώλειες για ΟΠΑΠ και ΔΕΗ.

    Διαβάστε ακόμη:

    Όλο το παρασκήνιο για το rebalancing σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbο – «Ξεφόρτωσε» τελικά το Helikon στην Eurobank;

    Wall Street: Ήπια άνοδος για Dow Jones – «Ξαναχτύπησε» το Reddit, νέο άλμα 35% για την AMC

    Τζίρος μαμούθ στο Χρηματιστήριο λόγω MSCI – Τι συμβαίνει με την Eurobank;

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ