• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Με την Alpha επιχειρείται η κίνηση πάνω από τις 913 μονάδες, ανεβάζει στροφές ο Φουρλής

    Πάνω από 3,2 δις. ευρώ έχουν σηκώσει οι εισηγμένες από την αγορά σε 9 μήνες


    Στις αγορές εκδηλώνεται μία απίστευτη δυναμική, ειδικά στον τομέα της τεχνολογίας παρασύροντας τον δείκτη Nasdaq του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης σε νέα ιστορικά υψηλά. Στην Ευρώπη βγαίνουν από το ξεκίνημα, οριακές απώλειες, με την Φρανκφούρτη και το Παρίσι να υποχωρούν κατά 0,2% μονάδες, έναντι 0,10% του χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

    Στο Χ.Α., ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Άλφα, καθώς από τις 28 Ιουνίου και μετά ανοίγει το βιβλίο προσφορών, με την τιμή στην οποία θα πραγματοποιηθεί το book building, να αποτελεί γρίφο. Οι εξελίξεις στην Alpha, αλλά και σε μη τραπεζικά blue chips, όπως η Ελλάκτωρ, επηρεάζουν την τάση, αλλά και τη συμμετοχή των συναλλασσόμενων στα δρώμενα επί του ταμπλό. Είναι λογικό, υποστηρίζουν οι χρηματιστές σε κάποιες μετοχές να μειώνονται θέσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί ρευστότητα για να συμμετάσχουν στις αυξήσεις κεφαλαίου.

    Κι ενώ συμβαίνουν αυτά, πλησιάζει η ώρα, που η αγορά θα πρέπει να τιμολογήσει τις εξελίξεις από το μέτωπο της οικονομίας και των προοπτικών της ανάπτυξης. Την Παρασκευή υπογράφεται η σύμβαση του Ελληνικού Δημοσίου με την Lamda για την παραχώρηση στον ιδιώτη της έκτασης του Ελληνικού, ενώ ήδη, εκτός από τις τράπεζες, άλλες εταιρείες, όπως ο Φουρλής (+3,54%) έχουν αποφασίσει να επενδύσουν περί τα 50 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη εμπορικού πάρκου.

    Χθες έπεσαν οι υπογραφές για το μεγαλύτερο δημόσιο έργο αυτή τη στιγμή στη χώρα, της γραμμής 4 του μετρό της Αθήνας, με την προσοχή της αγοράς να στρέφεται προς το μεγάλωμα της Άβαξ, η οποία για αύριο έχει προγραμματίσει τη γενική της συνέλευση.

    Περίοδος μερισμάτων στο μεταξύ, η τρέχουσα, αφού σήμερα 23/6 είναι η ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος διανομής αδιανέμητων κερδών προηγούμενων χρήσεων της QUEST στα 0,30 ευρώ ανά μετοχή (0,285 ευρώ καθαρό).

    Επίσης, στις 24/6 ο Μυτιληναίος θα διαπραγματεύεται χωρίς το μέρισμα ύψους το οποίο καθαρό ανέρχεται στα 0,36 ευρώ ανά μετοχή (0,342 ευρώ καθαρό).

    Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. έχοντας κατοχυρώσει τη στήριξη των 900 μονάδων, ανεβάζει στροφές, τουλάχιστον τεχνικά για τις 912 – 913, σε απόσταση ασφαλείας από το τεχνικό κενό των 925 μονάδων και με την προοπτική των 950 πάντα ανοιχτή.

    Αντίδραση 2,5% για την Alpha ΑΛΦΑ -1,21% 1,63 στο 1,13 ευρώ, την οποία ακολουθούν ΕΤΕ ΕΤΕ -1,09% 7,26 και Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,31% 3,88 με κέρδη πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα. Κόπωση και συσσώρευση στην Eurobank, στα 0,858 ευρώ.

    Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική για την Aegean ΑΡΑΙΓ 0,16% 12,54 καθώς ανοίγουν οι πτήσεις από την Ευρώπη, ενώ αναμένει την κρατική βοήθεια των 120 εκατ. ευρώ. Στα 4,55 ευρώ σκαρφαλώνει εκ νέου η Βιοχάλκο, που βλέπει τις θυγατρικές της να μπαίνουν στους δείκτες που παρακολουθούν οι ξένοι επενδυτές, συνεχίζει ανοδικά η Coca Cola, αλλά χωρίς όγκο, στο 1,55 ευρώ αντιδρά η Ελλάκτωρ, στα 15,68 σκαρφαλώνει ο Μυτιληναίος, στα 14,30 ευρώ, στα 12,94 ευρώ ο ΟΠΑΠ με κέρδη πάνω από 1% και λιγότερο, 0,33% ο ΟΤΕ, στα 15,33.

    Χωρίς αξιόλογα ποσοστά η πτώση σε ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, στα 9,63 ευρώ, ΔΕΗ, στα 9,09, ΕΛΠΕ στα 6,33, Jumbo ΜΠΕΛΑ 1,68% 26,70 στα 14,64.

    Διαβάστε επίσης:

    Bitcoin: Αντίδραση πάνω από τα 30.000 δολάρια – Παραμένει η ανησυχία για την βραχυπρόθεσμη πορεία του

    Οι αυξήσεις κεφαλαίου στεγνώνουν την αγορά – Σχεδόν 1 δισ. ευρώ ζητούν να αντλήσουν Alpha και Ελλάκτωρ

    Όταν βήχει η Wall Street κρυολογούν οι άλλοι….



    ΣΧΟΛΙΑ