• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Αντίδραση πάνω από τα 30.000 δολάρια – Παραμένει η ανησυχία για την βραχυπρόθεσμη πορεία του

    • Bloomberg
    Σε bitcoin οι δοσοληψίες της μαφίας σε Ιταλία και Γερμανία

    Σε bitcoin οι δοσοληψίες της μαφίας σε Ιταλία και Γερμανία


    Το Bitcoin αύξησε τα κέρδη του στην Ασία, ανακάμπτοντας από την βουτιά που σημείωσε την Τρίτη, υποχωρώντας κάτω από το κρίσιμο επίπεδο των 30.000 δολαρίων για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιανουάριο.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου σημείωσε νωρίτερα άνοδο μέχρι και 4,5% και διαμορφώθηκε στα 33.387 δολάρια. Την Τρίτη δέχθηκε πιέσεις και βυθίστηκε μέχρι τα 28.824 δολάρια, με τα ετήσια κέρδη του να εξανεμίζονται.

    Τo token έχει χάσει πάνω από 50% από το ιστορικό υψηλό που κατέγραψε στα μέσα Απριλίου, όταν εκτινάχθηκε σχεδόν στα 65.οοο δολάρια. Στις αρχές του 2021 το νόμισμα διαπραγματεύονταν πέριξ των 29.000 μονάδων, μετά από τον τετραπλασιαμό που σημείωσε η τιμή του το 2020.

    Οι πρόσφατες διακυμάνσεις σηματοδοτούν “ότι οι traders του Bitcoin θα μπορούσαν να βρεθούν σε ταραγμένα νερά για τις επόμενες εβδομάδες”, δήλωσε ο Sean Rooney, επικεφαλής ανάλυσης της εταιρείας διαχείρισης κρυπτονομισμάτων Valkyrie Investments.

    Bitcoin briefly fell below the key level Tuesday

    Οι αναλυτές δήλωσαν ότι το Bitcoin, το οποίο απέτυχε να διατηρηθεί πάνω από 40.000 δολάρια την περασμένη εβδομάδα, μπορεί να δυσκολευτεί να βρει στήριξη στην περιοχή των 20.000 δολαρίων μετά την πτώση του κάτω από το επίπεδο των 30.000 δολαρίων.

    “Οποιαδήποτε σημαντική διάσπαση κάτω των 30.000 δολαρίων μπορεί να οδηγήσει πολλούς δυναμικούς παίκτες σε αποχώρηση”, δήλωσε ο Matt Maley, επικεφαλής ανάλυσης των αγορών στην Miller Tabak + Co.  “Άρα, ακόμη και αν το Bitcoin πρόκειται να αλλάξει τον κόσμο μακροπρόθεσμα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να υποχωρήσει στα αρχικά του επίπεδα βραχυπρόθεσμα”.

    Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη αλλαγή πορείας του ψηφιακού νομίσματος, το οποίο πριν από μερικές εβδομάδες κινούνταν υψηλότερα με αφορμή την θερμότερη αποδοχή του από την Wall Street, καθώς και τους επενδυτές λιανικής.

    Ο αρνητικός αντίκτυπος

    Ωστόσο, ο αρνητικός τύπος της δήλωσης του Elon Musk της Tesla σχετικά με την αυξημένη ενέργεια που απαιτείται για την εξόρυξη του token, καθώς και των κινήσεων καταστολής του από την Κίνα, οδήγησαν την τιμή του σε χαμηλότερα επίπεδα το τελευταίο διάστημα.

    Τις τελευταίες ημέρες, η Κίνα έχει εντείνει τις προσπάθειές της για τον έλεγχο της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

    Την Δευτέρα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι κάλεσε τους αξιωματούχους από τις μεγαλύτερες τράπεζες της καθώς και την AliPay σε συνάντηση, προκειμένου να επαναλάβει την απαγόρευση παροχής υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων.

    Παράλληλα, οι αρχές στην επαρχία Sichuan της Κίνας, διέταξαν τους εξορύκτες crypto να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους. Το Sichuan αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα εξόρυξης bitcoin στην χώρα.

    Οι υπερβολικές ανοδικές κινήσεις και οι γρήγορες διορθώσεις δεν είναι ασυνήθιστες για το Bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα. Το 2017, το ψηφιακό νόμισμα κατέγραψε κέρδη άνω του 1.000%, ενώ την επόμενη χρονιά έχασε περίπου το 75% της αξίας τους. Πέρυσι σημείωσε άνοδο 300%.

    «Η αγορά crypto αποτελεί το πιο κερδοσκοπικό τμήμα των αγορών”, δήλωσε ο Eric Diton, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της The Wealth Alliance. «Στο τέλος της ημέρας, αυτό που καθορίζει την αξία του Bitcoin είναι η αποδοχή και η μεγαλύτερη ζήτηση και προσφορά. Όταν έχετε μια χώρα όπως η Κίνα να κινείται εναντίον του Bitcoin, αυτό βλάπτει πραγματικά την παγκόσμια αποδοχή και γι ‘αυτό βλέπετε την αξία του να υποχωρεί”.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ