• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Η Coca Cola βαραίνει τον δείκτη

    Χρηματιστήριο: Η Coca Cola βαραίνει τον δείκτη


    Στη σκιά ενός δύσκολου Σαββατοκύριακου εκκινεί σήμερα η χρηματιστηριακή εβδομάδα, με εμφανή τα αποτυπώματα της περιβαλλοντικής καταστροφής με περισσότερα από 600 χιλιάδες στρέμματα καμένα.

    Όπως είναι αναμενόμενο ο γενικός δείκτης του Χ.Α. διολισθαίνει στις 888 μονάδες και πτώση 0,57%, αν και παρόμοια είναι η τάση και στις υπόλοιπες αγορές της Ευρώπης.

    Στην Ελλάδα το σπιράλ του τρόμου για τις επιπτώσεις στην οικονομία συντίθεται και με την αύξηση των νοσηλειών πάνω από 200 στα νοσοκομεία εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα, ενώ η χώρα περιήλθε πάλι στις χώρες που δεν πρέπει να επισκεφθούν Αμερικανοί και ισραηλινοί επισκέπτες εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων.

    Μέχρι στιγμή φαίνεται ότι επιτυγχάνεται ο στόχος για αύξηση της τουριστικής κίνησης στο μισό του 2019, δηλαδή τα προσδοκώμενα έσοδα υπολογίζονται μεταξύ 8 – 9 δις. ευρώ.

    Οι αγορές περιμένουν την κοστολόγηση των μέτρων από την κυβέρνηση για τους πυρόπληκτους και κατά πόσο αυτά θα επηρεάσουν το έλλειμμα, το οποίο ήδη έχει βρεθεί εκτός στόχου εξαιτίας της Covid.

    Κατά τα άλλα, η επιφυλακτικότητα περισσεύει στο Χ.Α. ο δείκτης απομακρύνεται από την βραχυπρόθεσμη στήριξη των 895 μονάδων, αν και θεωρείται κάτι πρόσκαιρο.

    Πτώση πάνω από 2% για την Coca Cola ΕΕΕ 0,42% 28,42 και την Τέρνα Ενεργειακή στο ξεκίνημα, στην οποία περιορίζονται αισθητά οι αρχικές απώλειες, ενώ μικρές είναι οι απώλειες που καταγράφονται στον τραπεζικό κλάδο. Με εξαίρεση την Εθνική ΕΤΕ 0,28% 7,09, καθώς έχουν στηθεί… αντιπυρικές ζώνες στα 2,45 ευρώ, η Alpha υποχωρεί στο 1,11 ευρώ, οι απώλειες για την Πειραιώς είναι μόλις 0,28%, όσο και για την Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 1,83, η οποία σταθεροποιείται στα 0,78 – 0,79 ευρώ.

    Από εκεί και πέρα στα επίπεδα των 9,55 ευρώ αναρριχάται η ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 1,12% 16,24, στο 1,37 ευρώ υποχωρεί οριακά η Ελλάκτωρ, αν και ξεκίνησε θετικά, κέρδη 2,5% για την Reds, οριακή η άνοδος για την Λάμδα, ενώ απώλειες κάτω από 1% σημειώνουν Μότορ Όιλ, Jumbo και ΟΠΑΠ. Οριακά κέρδη για τον Μυτιληναίο 0,58%, αλλά απώλειες 1,21 για τον ΟΤΕ. Οι συναλλαγές με δυσκολία ξεπερνούν το 1,5 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε ακόμη:

    Crypto: Σε υψηλό σχεδόν 3 μηνών Bitcoin και Ether

    Οι επενδυτές γυρίζουν την πλάτη στους κερδισμένους της πανδημίας

    Wall Street: Νέα ρεκόρ για Dow Jones και S&P 500 με βοήθεια από την αγορά εργασίας – Πτώση για Nasdaq

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ