• Cryptocurrencies

    Crypto: Σε υψηλό σχεδόν 3 μηνών Bitcoin και Ether


    Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο και πλέον μηνών αναρριχήθηκαν Bitcoin και Ether μετά από μια σημαντική αναβάθμιση στο δίκτυο του Ethereum και παρά την αβεβαιότητα που επικρατεί σχετικά σχετικά με τους κανόνες για τα κρυπτονομίσματα στο αμερικανικό σχέδιο υποδομών.

    Το Bitcoin έφτασε να ενισχύεται το Σάββατο έως και 4,1%, στα 44.463 δολάρια, ήτοι στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 18 Μαΐου.

    Το Ether ενισχύθηκε κατά 6,9% στα 3.145 δολάρια, κερδίζοντας για τέταρτη ημέρα εν μέσω μιας σημαντικής αναβάθμισης στο δίκτυο του Ethereum, η οποία μειώνει τον ρυθμό αύξησης των συγκεκριμένων κρυπτονομισμάτων.

    «Στις αγορές κρυπτονομισμάτων δείχνει να έχει επανέλθει μια διάθεση αισιοδοξίας», δήλωσε την Παρασκευή ο Paolo Ardoino, διευθυντής τεχνολογίας στην Bitfinex. «Το Bitcoin προηγείται, ενώ το Ethereum συνεχίζει σημειώνει πρόοδο» μετά την αναβάθμιση του δικτύου του. Ωστόσο, είπε, «η αναταραχή που βλέπουμε στις αγορές κρυπτονομισμάτων τις τελευταίες εβδομάδες είναι απίθανο να υποχωρήσει».

    Σημάδια ζωής

    Τα κρυπτονομίσματα δείχνουν και πάλι σημάδια ζωής αφού υποχώρησαν σημαντικά από τα υψηλά ρεκόρ τους τελευταίους μήνες, μια οπισθοδρόμηση που αποδίδεται στην ανησυχία για την καταστολή στην Κίνα και στα ερωτηματικά που τροφοδότησε και ο Elon Musk σχετικά με την ενέργεια που καταναλώνεται για την παραγωγή Bitcoin.

    Το Bitcoin, ωστόσο, πλησιάζει τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών του, ορόσημο που έχει να αγγίξει από τις 26 Μαΐου. Και το Ether είναι ξανά πάνω από τα 3.000 δολάρια, για δεύτερη φορά, μετά την πρώτη που διήρκεσε μόλις μερικές εβδομάδες.

    Υπάρχει, όμως, ένας παράγοντας που εξακολουθεί να προκαλεί αβεβαιότητα: Το νομοσχέδιο για τις υποδομές στις ΗΠΑ που περνά αυτή τη στιγμή από το Κογκρέσο και το οποίο περιλαμβάνει τροπολογίες που αφορούν τις απαιτήσεις αναφοράς για τις συναλλαγές σε crypto και την είσπραξη φόρων. Η ομάδα που συνέταξε το νομοσχέδιο πόνταρε στα επιπλέον φορολογικά έσοδα για να μπορέσει να καλυφθεί μέρος του κόστους του νομοσχεδίου.

    Ωστόσο, αυτό δεν σταματά το momentum που υπάρχει στα crypto. Είναι ενδεικτικό ότι η συνολική αξία της αγοράς των κρυπτονομισμάτων αυξήθηκε περίπου κατά 10% τις τελευταίες 24 ώρες, σε 1,89 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με το CoinGecko.com, ενώ ανοδικά κινούνται και άλλα κρυπτονομίσματα, όπως το Binance Coin, το Cardano, το XRP και το Dogecoin.



    ΣΧΟΛΙΑ