• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: H ΤΕΝΕΡΓ, η Morgan Stanley και τα τεχνικά σενάρια

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    ο Πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή κ. Γιώργος Περιστέρης

    Ο Πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή κ. Γιώργος Περιστέρης


    Ανεξάρτητα από το ποσοστό των κερδών της χθεσινής συνεδρίασης, η όλη εξέλιξή της για τους μυημένους στα χρηματιστηριακά δρώμενα, ήταν αποκαλυπτική.

    Έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες (9/6) από  την τελευταία φορά που γενικός δείκτης πετυχαίνει δεύτερο διαδοχικό κλείσιμο πάνω από τις 860 μονάδες.

    Είναι η δεύτερη φορά (επιχειρήθηκε στη συνεδρίαση της Δευτέρας) η διάσπαση του Κινητού Μέσου Όρου 200 ημερών, δηλαδή των 867 μονάδων και μάλιστα εστέφθη με επιτυχία με κλείσιμο οριακά υψηλότερα, στις 869 μονάδες.

    Γιατί ήταν σημαντικό το κλείσιμο πάνω από τον Κινητό Μέσο Όρο;

    Για όσους ασπάζονται την τεχνική ανάλυση, κάτι που ισχύει για όλους τους επαγγελματικά ασχολούμενους με τις αγορές και τους δείκτες, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για ακόμα υψηλότερα επίπεδα για τον γενικό δείκτη μεταξύ των 880 – 885 μονάδων.

    Σημειωτέον, ότι μιλάμε –για τη συνεδρίαση της Τρίτης– για την έκτη συνεχόμενα ανοδική συνεδρίαση,  ενώ από τις 15 Ιουλίου, ο γενικός δείκτης έχει δει μία μόνο φορά το αρνητικό πρόσημο, στις 25 του ίδιου μήνα και μάλιστα οριακά (μόλις 0,2%).

    Τι έχει αλλάξει; Σύμφωνα με την αγορά ως κάποιο βαθμό, έχουν προεξοφληθεί τα άσχημα.

    Ο S&P βρέθηκε για εβδομάδες κάτω από τις 4.000 μονάδες.

    Ο Dax που αντικατοπτρίζει την γερμανική οικονομία και το ενεργειακό πρόβλημά της, δεν έχει σταματήσει να αφομοιώνει τις δυσοίωνες εκτιμήσεις για ύφεση από το τρίτο μάλιστα, τρίμηνο.

    Στο Χ.Α., με την τουριστική σεζόν στο peak της και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να εκτιμά ότι τα έσοδα θα είναι ανώτερα του 2019 (18 δις. ευρώ τότε) και με τις τράπεζες να εμφανίζουν καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα, οι χαμηλές αποτιμήσεις έβγαζαν μάτι. Χαρακτηριστική περίπτωση η Τιτάν, που παρά τις αποφάσεις της διοίκησης που κρίνονται, εμφανίζει πέντε συνεχόμενα ανοδικές κινήσεις.

    Το ίδιο και για τη ΔΕΗ ΔΕΗ -0,53% 11,30 που έφτασε χθες πολύ κοντά στα 6 ευρώ, ενώ σήμερα η γενική συνέλευση αποφασίζει «λυτρωτικό» buy back των μετοχών.

    Αυτό, ενώ η πρόσφατη διόρθωση στον τραπεζικό κλάδο ενδεχομένως δημιουργούσε… προβλήματα στην τριμηνιαία αξιολόγηση της Morgan Stanley, η οποία είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Παρασκευή, 12/8.

    Όπως έλεγε χθες χρηματιστής, «θεωρητικός και μόνο θα πρέπει να είναι ο φόβος μήπως η Morgan Stanley «αποβάλει» κάποια μετοχή.

    Ακόμα και η Alpha ΑΛΦΑ 0% 1,63 , παρά τις πιέσεις, βελτιώνει την εικόνα της και επιστρέφει σε κεφαλαιοποίηση πάνω από 2,1 δισ. ευρώ».

    Την ίδια στιγμή η προσοχή της αγοράς, όσο περνούν οι μέρες πέφτει πάνω στο κυοφορούμενο deal της Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ -0,06% 18,10 .

    Σε κάθε περίπτωση, οι αναλυτές σημειώνουν ότι, « το μέγεθος του ομίλου του Γιώργου Περιστέρη είναι τέτοιο, που δεν πρόκειται να υπάρξουν γκρίζες ζώνες».

    Διαβάστε επίσης

    Πώς οι Έλληνες τραπεζίτες έπιασαν στον ύπνο τους αναλυτές

    Intracom: Προχώρησε στην έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου έως 20 εκατ. ευρώ 



    ΣΧΟΛΙΑ