• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Γιατί τράπεζες και Βακάκης απείλησαν το momentum

    Χρηματιστήριο


    Οι τράπεζες και ο Απόστολος Βακάκης κλυδώνισαν το momentum στην αγορά.

    Παρά το γεγονός ότι η τεχνική ανάλυση έχει συνδεθεί περισσότερο με το ανοδικό σενάριο, που βλέπει τον δείκτη πάνω από τις 913 μονάδες, οι τελευταίες εξελίξεις πυροδότησαν εντολές πωλήσεων και μετατροπές των συμβολαίων στα παράγωγα από long σε short, ειδικά στα τραπεζικά χαρτιά.

    Kαι όχι μόνο αυτό, αλλά το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τον Απόστολο Βακάκη. Ο οποίος μπορεί να αποκόμισε 77,175 εκατ. ευρώ από το placement των 5.250.000 τεμαχίων ή το 3,85% του μετοχικού κεφαλαίου της Jumbo ΜΠΕΛΑ 2,87% 27,26, αλλά χρηματιστηριακά η μετοχή έδωσε αντίθετο σήμα από αυτό που αναμενόταν. Ειδικά μετά τις τελευταίες εκθέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, όπως της HSBC, που έδινε τιμή στόχο στα 18,50 ευρώ, ή της Optima και της Bank of America προ μηνός περίπου, που έδιναν τιμή στόχο 18,40 και 20,50 ευρώ αντίστοιχα.

    Οι ανησυχίες στον τραπεζικό κλάδο, πάντως, συνδέονται με το σενάριο να προκύψουν νέες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου αργότερα μέσα στη χρονιά και με reverse split, περίπτωση στην οποία, αντί για διανομή δωρεάν μετοχών ή επιστροφή μετρητών θα, επιλεγεί η λύση της «συνευθύνης».

    Για δε την Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,53% 3,78, όπου παρατηρήθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα μεγάλες πιέσεις τόσο στη μετοχή όσο και στα παράγωγα που λήγουν τον ερχόμενο Ιούλιο, συνιστάται ψυχραιμία, καθώς στις 7 Απριλίου πρόκειται να δοθούν στους μετόχους όλες οι απαραίτητες εξηγήσεις και λεπτομέρειες για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η διοίκηση της τράπεζας.

    Την ίδια ώρα, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιώργος Περιστέρης έχει αφενός έρθει σε συμφωνία με την Reggeborgh για την απόκτηση ποσοστού της τάξης του 18%, αφετέρου η ολοκλήρωση της συναλλαγής δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα ενός μηνός. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος ο επιχειρηματίας ετοιμάζει την επόμενη ημέρα των στρατηγικών συμμαχιών του ομίλου ενόψει μιας σειράς μεγάλων projects που πρόκειται να τρέξουν, όπως το Ελληνικό ή το αεροδρόμιο Καστελίου στο Ηράκλειο της Κρήτης, ανεβάζοντας το ανεκτέλεστο υπόλοιπο του ομίλου αισθητά πάνω από τα 3 δισ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Έτσι θα γίνει η ΑΜΚ της Πειραιώς: Τα «μυστικά» του reverse split για 16,5 μετοχές και πού ποντάρουν οι επενδυτές

    – Απόστολoς Βακάκης: Πούλησε JUMΒO και πήρε 77,175 εκατ. ευρώ

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ