• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Άνοιξε ο χορός των δημοσίων προτάσεων, ποιες εταιρείες μένουν, ποιες φεύγουν

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Χρηματιστήριο

    Χρηματιστήριο


    Είναι Φεβρουάριος και πρόκειται να τρέξουν ήδη τρεις δημόσιες προτάσεις Πλαίσιο (που ξεκίνησε η διαδικασία από χθες και η διαδικασία θα διαρκέσει ως τις 9/3 και ο βασικός μέτοχος κατέχει ήδη ποσοστό πάνω από 97,1%), της Πειραιώς για την MIG και της Ιντρακόμ ΙΝΤΚΑ 3,89% 3,74 για την Κλουκίνας Λάππας.

    Ταυτοχρόνως, ακούγεται στην αγορά ότι κάτι αντίστοιχο θα πρέπει να αναμένεται και για τον ΟΤΕ, αλλά και για την Τεχνική Ολυμπιακή ΟΛΥΜΠ 0,72% 2,79 και την ΒΙΣ ΒΙΣ 0% 0,16  .

    Προς το παρόν, MIG και Κλουκίνας Λάππας ΚΛΜ 1,85% 1,65 θα παραμείνουν στο Χρηματιστήριο, όπως έχουν ξεκαθαρίσει οι προτείνοντες.

    Είναι ανοιχτό, αν κι εφόσον ισχύουν οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις της αγοράς, αν θα παραμείνουν οι υπόλοιπες τρεις.

    Κατά τα άλλα, η περίπτωση της Πειραιώς ΠΕΙΡ -0,52% 3,85 στην MIG ΜΙΓ 1,01% 3,99 ενδεχομένως προκαλέσει καραμπόλα εξελίξεων.

    Κι αυτό διότι στην επόμενη γενική συνέλευση της MIG την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται, εκτός απροόπτου, να περάσει το θέμα της ανταλλαγή των δανείων της Attica Group ΑΤΤΙΚΑ 0,83% 2,44 , ύψους 440 εκατ. ευρώ.

    Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία Strix (κατά 100% θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς) θα βρεθεί με τουλάχιστον το 80% της Attica Group, που σημαίνει ότι θα έχει το δικαίωμα υποβολής δημόσιας πρότασης.

    Πλην όμως, σε εξέλιξη βρίσκεται η συγχώνευση της Attica Group με την ΑΝΕΚ.

    Η απορρόφηση της ΑΝΕΚ από την Attica σε κάθε περίπτωση θα συνιστά μία λιγότερη εταιρεία από το ταμπλό του Χ.Α.

    Σε υψηλό τριών ετών η μετοχή της Τεχνικής Ολυμπιακής και με τους ιδιοκτήτες της, την οικογένεια Στέγγου, να έχει συγκεντρώσει πάνω από το 72% του μετοχικού κεφαλαίου.

    Η κεφαλαιοποίηση έχει φύγει πάνω από τα 95 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που διαθέτει περί τα 25 εκατ. ευρώ ταμειακά διαθέσιμα, περιμένει πάνω από 18 εκατ. ευρώ να αποδεσμευτούν από τον λογαριασμό μεσεγγύησης από την μεταβίβαση του Πόρτο Καρράς στον Ιβάν Σαββίδη και η «δουλειά» με την ναυτιλία αποδίδει στο έπακρο ειδικά όταν πρόκειται να υπερδιπλασιαστούν τα ναύλα στα containerships που διαθέτει.

    Στην ΒΙΣ στις 27/1 έγινε γνωστό ότι η Hellenic Quality Foods μετά την αύξηση κεφαλαίου διαμορφώθηκε σε 91,31%, ενώ η διοίκηση της εταιρείας 9οικογένεια Φιλίππου) επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με πολυεθνικό όμιλο για την εξαγορά της εταιρείας.

    Διαβάστε επίσης

    Optima Bank: Οι κορυφαίες επιλογές της για το 2023 από το Χρηματιστήριο Αθηνών

    Κλουκίνας Λάππας: Έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου για τον διαχειριστικό έλεγχο



    ΣΧΟΛΙΑ