ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε νέα μέτρα ενίσχυσης της εγχώριας κεφαλαιαγοράς αναφέρθηκε πριν από λίγο, μιλώντας σε συνέδριο ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης.
Τόνισε τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στην ανάπτυξη του Χρηματιστηρίου, μένοντας προσωσηλωμένη στον στόχο προσέλκυσης νέων επενδυτών, καθώς έχουν γίνει σημαντικά βήματα για τη θεσμική θωράκιση της αγοράς αξιών.
Εκείνο που ενδιαφέρει εταιρείες και επενδυτές είναι η κυβέρνηση να φέρει νέα φορολογικά κίνητρα τόσο κατά την εισαγωγή εταιρείων στο Χρηματιστήριο όσο και για τους επενδυτές που θέλουν να βάλουν τα χρήματά τους σε αυτές.
Ταυτόχρονα δίνοντας το όραμα της κυβέρνησης για την αγορά είπε, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχουν κίνητρα για τις εταιρείες να αναπτύξουν το ESG, αλλά και για τις ίδιες τις εταιρείες της νέας οικονομίας.
Διαβάστε επίσης:
Τι σηματοδοτεί η επίσκεψη του Εμίρη του Κατάρ στην Αθήνα
Χρηματιστήριο: Μέχρι 150 εκατ. ευρώ συναλλαγές φέρνει μόνο το rebalancing του MSCI της Παρασκευής!
Μότορ Οιλ: Κέρδη 6,9 εκ. από τα πρατήρια έναντι ζημιών 8,5 εκ. στο περσινό τρίμηνο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- UBS για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ο δρόμος προς τα 55 ευρώ περνά από Αττική και Εγνατία Οδό
- Χρηματιστήριο: Κορυφώνονται οι επαφές για την εισαγωγή ναυτιλιακών, ετοιμάζεται IPO για 250-300 εκατ. ευρώ και το δέλεαρ των ομολογιακών
- Metlen: NBG Securities και Citi βλέπουν επιστροφή στην ανάπτυξη – Τιμές στόχοι έως 58 ευρώ
- Θα το απολαμβάνει και ο… Μαραντόνα από εκεί ψηλά! Επένδυση 200 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του γηπέδου της Νάπολι
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.