• ΑΓΟΡΕΣ

    Capital Product Partners: 3,6 φορές υπερκάλυψη για το ομολογιακό της ναυτιλιακής του Βαγγέλη Μαρινάκη

    Βαγγέλης Μαρινάκης - Capital Gas

    Βαγγέλης Μαρινάκης


    Πέραν πάσης προσδοκίας κινείται η έκδοση του ομολογιακού δανείου της Capital Product Partners, καθώς ήδη υπάρχει υπερκάλυψη, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 3,6 φορές.

    Η δημόσια προσφορά για το ομολογιακό της Capital, ύψους 100 εκατ. ευρώ, ολοκληρώνεται σήμερα και η ανταπόκριση της αγοράς υπήρξε μεγάλη.

    Πρόκειται για τη δεύτερη έκδοση της ναυτιλιακής εταιρείας συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη στο ΧΑ, αφού η πρώτη ήταν Οκτώβριο του 2021 και είχε σημειώσει υπερκάλυψη ρεκόρ, 5,3 φορές!

    Η αγορά φαίνεται να θεωρεί ελκυστικό και το εύρος απόδοσης του νέου ομολόγου που κινείται μεταξύ 4,40%-4,90%, γεγονός το οποίο αυξάνει το ενδιαφέρον.

    Μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία για το διάστημα Ιανουάριος – Μάιος 2022 οι εισαγωγές LNG στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 52,8%, ενώ το συνολικό μερίδιο αγοράς του ανήλθε σε 35,7%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021. Αυτό σημαίνει ότι η Ευρώπη έχει στραφεί για τα καλά στο LNG αυξάνοντας σταθερά τις εισαγωγές της.  Η  συγκυρία αυτή ευνοεί την  Capital, αφού από πέρσι τοποθετήθηκε στην θαλάσσια μεταφορά LNG με την αγορά 6 νεότευκτων LNG carriers.

    Σημειωτέον ότι η εταιρεία έχει δεσμευθεί να επενδύσει 597,5 εκατ. δολάρια ως τον Μάιο 2023 για να ενισχύσει τον στόλο της με 4 νεότευκτα πλοία τελευταίας τεχνολογίας, 3 containerships και ενός πλοίου LNG, ισχυροποιώντας ακόμη περισσότερο τη θέση της στην παγκόσμια αγορά μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου.

    Διαβάστε επίσης

    Τζέρι Καλογηράτος: Στόχος της Capital η εξασφάλιση μεγάλης διάρκειας ναύλωση και μεγαλύτερη απόδοση κεφαλαίων



    ΣΧΟΛΙΑ