• ΑΓΟΡΕΣ

    BofA: Βλέπει άνοδο άνω του 20% για τη μετοχή της Apple

    • NewsRoom
    Tim Cook, CEO Apple

    Tim Cook, CEO Apple


    Ισχυρή άνοδο άνω του 2% σημειώνουν οι μετοχές της Apple στο άνοιγμα της Wall Street την Πέμπτη, καθώς η Bank of America αναθεώρησε την αξιολόγηση της μετοχής σε «αγορά» από «ουδέτερη».

    Στην έκθεση της BofA Securities ο αναλυτής Wamsi Mohan,  αυξάνει επίσης τον στόχο τιμής κατά 17 δολάρια, σε 225 δολάρια ανά μετοχή, αντανακλώντας υψηλότερες εκτιμήσεις για το iPhone και τις Υπηρεσίες.

    Η έκθεση της BofA έρχεται σε αντίθεση με άλλες παρόμοιες αναλύσεις που έχουν δει τη δημοσιότητα από την αρχή του έτους, με τη μετοχή μέχρι την Τετάρτη να σημειώνει συνολικές απώλειες της τάξης του 5,1% από την αρχή του Ιανουαρίου.

    Η πιο ανοδική στάση για τη μετοχή της Apple από τη BofA υποστηρίζεται από διάφορους παράγοντες, όπως o ισχυρότερος πολυετής κύκλος αναβάθμισης του iPhone, η υψηλότερη ανάπτυξη στον τομέα των Υπηρεσιώ, τις ισχυρές αποδόσεις κεφαλαίων κ.λπ. Επιπλέον, θεωρεί πως οι αρνητικές αναθεωρήσεις των εκτιμήσεων για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

    Η κίνηση αναβάθμισης έρχεται καθώς η εστίαση των επενδυτών μετατοπίζεται προς την αναμενόμενη κυκλοφορία του Vision Pro τον επόμενο μήνα, καθώς και του iPhone με τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στα τέλη του 2024 ή του 2025.

    Πιο συγκεκριμένα, η BofA αναμένει από το Vision Pro να «ξεπεράσει τις επιδόσεις του iPad με την πάροδο του χρόνου».

    Διαβάστε επίσης

    ΗΠΑ: Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2022 οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

    Birksenstock: Το outlook της εταιρείας απογοήτευσε με τη μετοχή να βουλιάζει 9%

    Greek Mafia: Σειρά συλλήψεων για ανθρωποκτονίες και εμπρησμούς



    ΣΧΟΛΙΑ