• ΑΓΟΡΕΣ

    Birksenstock: Το outlook της εταιρείας απογοήτευσε με τη μετοχή να βουλιάζει 9%

    • NewsRoom
    Oliver Reichert, CEO Birkenstock Group

    Oliver Reichert, CEO Birkenstock Group


    Η πρόβλεψη της γερμανικής Birkenstock ότι τα έσοδά της θα αυξηθούν κατά 18% μέσα στο 2024, δηλαδή σε 1.76 δισ.  ευρώ απογοήτευσε τους επενδυτές.

    Τα «χρυσά σανδάλια» που μπήκαν με προσδοκίες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τον περασμένο Νοέμβριο αντιμετώπισαν την πρώτη αντίδραση των επενδυτών, στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων τους για το τρίμηνο.

    Η μετοχή βούλιαξε έως και 9%, χάνοντας όσα είχε κερδίσει τους προηγούμενους μήνες.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Oliver Reichert έχει υποστηρίξει ότι η Birkenstock έχει ακόμη πολλά περιθώρια ανάπτυξης μετά την ταχεία επέκταση της τελευταίας δεκαετίας.

    «Βλέπουμε ανάπτυξη παντού», δήλωσε ο Reichert σε τηλεδιάσκεψη, αλλά «είμαστε αρκετά συντηρητικοί», ανέφερε. Τα έσοδα της εταιρείας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όμως οι επενδυτές που βλέπουν τις εταιρείες λιανικού εμπορίου, όπως η Nike, να δέχονται πιέσεις και να εκφράζουν ανησυχίες για τα επόμενα τρίμηνα, εξέλαβαν ως ένα κακό νέο τη τοποθέτηση του CEO.

     Η μετοχή της εταιρείας δεν έτυχε θερμής ανταπόκρισης τους προηγούμενους μήνες από τους επενδυτές και δέχεται ισχυρές πιέσεις από το γεγονός ότι το ένα τρίτο των διαθέσιμων στην αγορά μετοχών της πωλούνται σε short θέσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία S3 Partners.

    Διαβάστε επίσης:

    JP Morgan: Μειώνει τις τιμές στόχους και τις εκτιμήσεις για τις ελληνικές τράπεζες

    Fed-EKT: Πώς οι τραπεζίτες προσγείωσαν τους traders και οδήγησαν σε sell off ομόλογα και μετοχές



    ΣΧΟΛΙΑ