• ΑΓΟΡΕΣ

    «Ασανσέρ» και ο χρυσός, ενώ υποχωρούν ασήμι, πλατίνα και παλλάδιο

    ράβδοι χρυσού

    ράβδοι χρυσού


    «Ασανσέρ» θυμίζουν οι κινήσεις της τιμής του χρυσού τις τελευταίες ημέρες, με το πολύτιμο μέταλλο να επηρεάζεται από την εικόνα αστάθειας που αποτυπώνεται στα ταμπλό των χρηματιστηρίων.

    Σήμερα, Τετάρτη, η τιμή του χρυσού κινείται και πάλι πτωτικά, καταγράφοντας απώλειες έως 1,1% και διαγράφοντας τα κέρδη που είχε σημειώσει νωρίτερα. Όλα αυτά την ώρα που οι ανά τον κόσμο κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες έρχονται η μία μετά την άλλη να εξαγγείλουν νέα, επιθετικότερα μέτρα για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

    Η τιμή του χρυσού κατέγραψε τις περασμένες ημέρες ένα πενθήμερο πτωτικό σερί, μέχρι και τη Δευτέρα, καθώς οι traders πουλούσαν χρυσό για να καλύψουν τις ζημίες τους από άλλες αγορές. Ωστόσο, η ισχυρή άνοδος της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς την Τρίτη ανέκοψε προσωρινά την πτωτική πορεία του χρυσού, για να ανατραπεί και πάλι το σκηνικό σήμερα. Με τους αναλυτές να εκτιμούν πως, βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον, η τιμή του χρυσού θα συνεχίσει το roller coaster της, έστω κι αν πιο μακροπρόθεσμα τη βλέπουν να κινείται ανοδικά, δεδομένου ότι παραδοσιακά ο χρυσός θεωρείται ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές.

    Η τιμή spot του χρυσού βρισκόταν νωρίτερα στο -0,7% και στα 1.517,61 δολάρια ανά ουγγιά, μετά από κέρδη που έφτασαν το 1,2%.

    Την ίδια ώρα, το ασήμι υποχωρούσε κατά 0,9%, η πλατίνα 0,6% και το παλλάδιο 3,3%.



    ΣΧΟΛΙΑ