• ΑΓΟΡΕΣ

    8 κακές συνήθειες που σας ρίχνουν στα μάτια των συναδέλφων σας

    • NewsRoom


    Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι ο τρόπο που συμπεριφέρεστε και λειτουργείτε μέσα στο σπίτι σας ή με τους φίλους σας μπορεί να είναι προσβλητικός σε ότι αφορά το εργασιακό σας περιβάλλον; Το πρόβλημα είναι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις ελάχιστοι συνάδελφοί ή υφιστάμενοί σας θα σας το επισημάνουν. Οι περισσότεροι φαίνονται ότι είναι ανεκτικοί, αλλά στην πραγματικότητα η εκτίμησή τους για εσάς μειώνεται μέρα με τη μέρα.

    Διαβάστε μερικά από τα “πταίσματα” που μπορεί να σας φαίνονται αδιάφορα και ελάσσονος σημασίας, ωστόσο τις περισσότερες φορές παίζουν καθοριστικό ρόλο για την εκτίμηση που σχηματίζουν για εσάς οι άνθρωποι στον επαγγελματικό σας χώρο.

    1. Oversharing

    Οι selfies φωτογραφίες, που ανεβάζετε στα social media το σαββατοκύριακο, μπορεί να σας φαίνονται αβλαβή και συναρπαστικές, αλλά οι συνάδελφοί σας το πιο πιθανό είναι ότι θα το εκλαμβάνουν ως ναρκισσισμό και μία υπερπροσπάθεια να τραβήξετε την προσοχή των άλλων.

    2. Διαμαρτυρία

    Είναι καλό να έχετε ένα εργασιακό περιβάλλον, στο οποίο να μπορείτε να εκφράζετε τη δυσαρέσκειά σας. Ωστόσο, μην το παρακάνετε. Το να διαμαρτύρεστε συνεχώς για τα πάντα, χωρίς να υπάρχει λόγος, σας καθιστά ιδιαίτερα ενοχλητικούς και γκρινιάρηδες, γεγονός που βλάπτει την εικόνα σας.

    3. ψέματα ή κλοπές

    Μερικοί άνθρωποι σκέφτονται ότι ένα μικρό και αθώο ψέμα είναι αποδεκτό. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, αλλάξτε αμέσως. Υπάρχουν αρκετοί που πιστεύουν ότι οποιοδήποτε ψέμα είναι απαράδεκτο. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που παίρνετε πράγματα, τα οποία δεν είναι δικά σας.

    4. Τεμπελιά

    Όταν οι εργάσιμες ημέρες είναι αρκετά απαιτητικές και εσείς τεμπελιάζετε, τότε στρέφετε την ομάδα εναντίον σας, γιατί θεωρούν ότι δεν μοιράζονται ισάξια οι δουλειά και οι ευθύνες.

    Αν συμπεριφέρεστε με τον τρόπο αυτό, τότε να μην απορείται που οι συνάδελφοί σας είναι αγανακτισμένοι.

    5. Ασυνέπεια 

    Αν πηγαίνετε καθυστερημένα στην εργασία σας ή σε ένα επαγγελματικό ραντεβού ή δεν τηρείται τα χρονοδιαγράμματα, τότε να ξέρετε ότι τα νέα δεν είναι καλά…Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αντέχουν την ασυνέπεια και κουράζονται να περιμένουν. Επίσης, παρουσιάζετε έναν εγωιστικό χαρακτήρα που δεν σέβεται τον χρόνο του άλλου.

    6. Κουτσομπολιό

    Οι συνάδελφοί σας μπορεί να δείχνουν ότι απολαμβάνουν να ακούν τα κουτσομπολιά σας για τον έναν και τον άλλον, ωστόσο μέσα του πιστεύουν ότι δεν μπορούν να σας εμπιστευθούν ευαίσθητες πληροφορίες.

    7.Υπερβολικά απλό ντύσιμο

    Σε αρκετές εταιρείες για να εργαστεί κανείς δεν είναι απαραίτητο να φορά κοστούμι και γραβάτα. Αν η εταιρεία σας δεν έχει συγκεκριμένο ενδυματολογικό κώδικα,  το να πηγαίνετε στη δουλειά, σχεδόν με τις πιτζάμες, δεν είναι και το καλύτερο πράγμα. Αν θέλετε να κερδίσετε την εκτίμηση των άλλων, καλό είναι να προτιμάτε να ντύνεστε λίγο καλύτερα από αυτό που επιτρέπεται.

    8. Κατηγορίες σε άλλους

    Να ξέρετε ότι οι άνθρωποι εκτιμούν και σέβονται τους άλλους που μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεών τους. Το να ρίχνετε τις ευθύνες σε άλλους, σας κάνει να φαίνεσθαι ανεύθυνοι και ασήμαντοι.



    ΣΧΟΛΙΑ