• ΑΓΟΡΕΣ

    CEO άλλαξε το όνομά της σε αντρικό για μια θέση εργασίας. Θα το κάνατε; (Video)

    • NewsRoom


    H προκατάληψη εναντίον των θηλυκών ονομάτων, αλλά και των ονομάτων που φανερώνουν εθνική καταγωγή είναι ζωντανή στον εργασιακό χώρο. Όταν η Erin McKelvey έκανε αίτηση για μια θέση εργασίας, στον κλάδο της τεχνολογίας, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στο κολέγιο, στα μέσα της δεκαετίας του 1990, δεν έλαβε καμία απάντηση. Έτσι, η ίδια ζήτησε τη γνώμη ενός φίλου της που πρόσφερε κάποιες συμβουλές.

    Ο φίλος της είχε ασχοληθεί και άλλη φορά με το ίδιο θέμα, έτσι της πρότεινε να κόψει το όνομά της και από Alexandra να το κάνει πιο ουδέτερο. Για τον λόγο αυτό στο βιογραφικό της το έγραψε Alex. H “Alex” έλαβε άμεση απάντηση από τους μελλοντικούς της εργοδότες και βρήκε μία θέση εργασίας σε μια παγκόσμια ασφαλιστική εταιρεία χαρτοφυλακίου.

    Εμπνευσμένη από την εμπειρία της φίλης της, η McKelvey έκοψε το όνομά της σε Mack και το χρησιμοποίησε στο βιογραφικό της.

    Το αποτέλεσμα;

    To βιογραφικό της “Mack” McKelvey πήρε ένα ποσοστό ανταπόκρισης 70%. «Ήταν επειδή πρόκειται για ένα περίεργο όνομα; Ένα ανδρικό όνομα; Ένα πιασάρικο όνομα; Ποτέ δεν θα το μάθω, “ είπε η McKelvey στο Fortune. Η McKelvey λίγες εβδομάδες μετά τις μικροαλλαγές στο όνομά της  πήρε μια δουλειά και τώρα εργάζεται ως συνεργάτης στην εταιρεία στρατηγικής συμβουλευτικής Chameleon Collective και ως Διευθύνων Σύμβουλος της SalientMG.

    ergasia

    Η McKelvey μοιράστηκε την ιστορία της και τόνισε ότι ακόμη και σήμερα δύο δεκαετίες μετά, το όνομα αποτελεί διαδεδομένη προκατάληψη σε ό,τι αφορά στις προσλήψεις σε εταιρείες. Το θέμα έχει τέθηκε πρόσφατα, καθώς οι άνθρωποι με γυναικεία ονόματα ή με επίθετα τα οποία μαρτυρούν την καταγωγή τους ανέφεραν ότι βρήκαν εργασία μόνο μετά από μικροαλλαγές σε αυτά, καθώς είναι πιθανό να πίστευαν ότι απευθύνονται σε άνδρες και σε λευκούς.

    Αυτές οι μαρτυρίες τονίζουν τη διάκριση, που συνεχίζει να μαστίζει τους χώρους εργασίας σε όλο τον κόσμο, αλλα δημιουργούν ένα σοβαρό ηθικό ζήτημα.

    Την περασμένη εβδομάδα, η εφημερίδα Financial Times δημοσίευσε την ιστορία της Kayo Anosike της οποία οι προσπάθειες, που έκανε στη δουλειά της, περνούσαν απαρατήρητες μέχρι που άρχισε να υποβάλει το βιογραφικό της ως “Kayla Benjamin”. Και η Παναγιώτα Δρεπανιώτης δήλωσε ότι είχε μία παρόμοια εμπειρία. Η βοηθός του CEO της startup Freshly είπε ότι πήρε την τρέχουσα θέση εργασίας της από έναν πρώην συνάδελφό της. Ενώ, όταν χρησιμοποιούσε στο παρελθόν το πραγματικό της όνομα υπήρχε σιγή ασυρμάτου. Αλλά όταν άλλαξε το όνομά της σε “Patty”, της τηλεφωνούσαν αμέσως.

    neoi_ergasia1

    Τα πρόσφατα ανεπίσημα στοιχεία για την προκατάληψη του ονόματος είναι επιτακτικά. Και ενώ είναι δύσκολο να βρείτε τους αριθμούς, που αποδεικνύουν το συγκεκριμένο θέμα, εν μέρει, επειδή μπορεί να είναι μια ασυνείδητη προκατάληψη, μια πρόσφατη μελέτη μας δίνει μια εικόνα.

    Μια εταιρεία ερευνών και ειδική στις προσλήψεις η Hays ρώτησε πάνω από 1.000 διευθυντές προσλήψεων στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία για να αξιολογήσουν δύο βιογραφικά σημειώματα με τα ίδια προσόντα και να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με το αν έπρεπε να τηλεφωνήσουν στον υποψήφιο για μια συνέντευξη. Το ένα βιογραφικό σημείωμα, που διανέμονται στους μισούς συμμετέχοντες, είχε το όνομα “Simon Cook” στην κορυφή. Το άλλο βιογραφικό σημείωμα, που στάλθηκε στους υπόλοιπους ερωτηθέντες είχε το όνομα “Susan Campbell”. Και οι δύο υποψήφιοι υπέβαλλαν αίτηση για μια θέση στη διαχείριση των πωλήσεων.

    Με βάση τις απαντήσεις των υπευθύνων ανθρωπίνου δυναμικού, είναι σαφές ότι ο Simon ήταν πιο πιθανό να κληθεί σε συνέντευξη από ότι η Susan. Tα διευθυντικά στελέχη φάνηκαν πιο πρόθυμα να του πάρουν συνέντευξη από ότι τη Susan.

    Eιδικότερα, εκείνοι που προσλαμβάνουν περισσότερα από 20 άτομα το χρόνο, ήθελαν να τον συναντήσουν πάρα πολύ. Tι έγινε όμως με τις γυναίκες, που ήταν υπεύθυνες ανθρώπινου δυναμικού; Αυτές μαζί με τους άνδρες ανέφεραν ότι ήταν πιο πιθανό να προσλάβουν τον Simon από την Susan.

    Το ζήτημα της προκατάληψης σε ό,τι αφορά στο όνομα είναι αρκετά σημαντικό, για τον λόγο αυτό τράβηξε την προσοχή του Πρωθυπουργού της Βρετανίας. Σε ομιλία του μάλιστα ανέφερε ότι οι άνθρωποι με τα ίδια προσόντα, που το όνομά τους μαρτυρά ότι είναι “λευκοί” έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πάρουν τη θέση εργασίας από ότι τα άτομα που το όνομά τους μαρτυρά ότι είναι αφρικανικής καταγωγής.

    Αλλά στον απέραντο κόσμο των επιχειρήσεων, μόνο λίγοι εργοδότες έχουν δεσμευθεί στην καταπολέμηση της προκατάληψη και της μεροληψίας όσον αφορά το όνομα στις πρακτικές πρόσληψής.

    ergasia

    Φαίνεται ότι η χρήση έτοιμων ονομάτων θα εγείρει ορισμένα ηθικά ζητήματα. Αλλά ο βετεράνος της διαχείρισης εργατικού δυναμικού, Peter Tafler είπε ότι πρόκειται για ένα δίκαιο παιχνίδι. Αν κάποια είναι σε μειονεκτική θέση, έχοντας ένα συγκεκριμένο όνομα και επιλέξει να αλλάξει το όνομά της  προκειμένου να μην αντιμετωπίζει δυσκολίες, θα ήθελα να είμαι υποστηρικτής της να το κάνει”, δήλωσε ο Tafler. “Είμαστε όλοι ελεύθεροι να αλλάξουμε τα ονόματά μας. Αν επιλέγουμε να το κάνουμε, γιατί όχι;”

    Η McKelvey συμφωνεί, σημειώνοντας ότι οι άνθρωποι στο Hollywood αλλάζουν τα ονόματά τους όλη την ώρα. Και αναφέρει ότι “Όταν ξεκίνησα να πηγαίνω σαν Mack οι διευθυντές προσλήψεων έμεναν έκπληκτοι όταν συνειδητοποιούσαν ότι δεν ήμουν άνδρας”. Αλλά προειδοποιεί ότι προσέγγιση αυτή δεν είναι σωστή για όλους. “Οι γυναίκες πρέπει να βρουν τι είναι καλύτερο για αυτές’.

    Η McKelvey, η οποία έγινε Mack πριν από 20 χρόνια, αναρωτιέται αν το όνομα ήταν αρκετό ώστε να γίνει η πρόσληψη της. Επισημαίνει ότι, ακόμη και εάν αφαιρέσετε το όνομα από το βιογραφικό υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι που γράφουμε, οι οποίοι αποκαλύπτουν το φύλο του υποψηφίου. Ενώ, ανησυχεί πλέον για την κόρη της, η οποία θα πρέπει να ψάχνει σε τρία χρόνια για την πρώτη της εργασία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/dio-kiries-gia-tin-thesi-tis-isangeleos-tou-ariou-pagou/51763

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/i-petreleoparagogos-norvigia-katargi-ola-ta-aftokinita-me-kafsimo-venzini-i-diesel/51736



    ΣΧΟΛΙΑ