• ΑΓΟΡΕΣ

    Αρνητικό κλείσιμο στη Wall Street με το βλέμμα ξανά στις συζητήσεις με την Κίνα

    Χρηματιστές παρακολουθούν τις τιμές


    Με απώλειες έκλεισαν τη Δευτέρα οι βασικοί δείκτες της Wall Street, παρά το ότι κινήθηκαν σε θετικό έδαφος κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας. Οι επενδυτές φάνηκαν επιφυλακτικοί, αναμένοντας τις εξελίξεις γύρω από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

    Την ίδια ώρα, βέβαια, αναμένονται με ενδιαφέρον οι αποφάσεις της Fed για τη νομισματική της πολιτική, καθώς  η Ομοσπονδιακή Τράπεζα έχει αφήσει να εννοηθεί πως θα κάνει ότι χρειάζεται προκειμένου να ενισχύσει την αμερικανική οικονομία. Αυτό άλλωστε έδωσε ώθηση στις τελευταίες συνεδριάσεις της προηγούμενης εβδομάδας στη Wall Street, καθώς τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας έδειξαν πως η αμερικανική οικονομία επηρεάζεται αρνητικά από τον εμπορικό πόλεμο της Ουάσινγκτον με το Πεκίνο, με τους επενδυτές και τους αναλυτές να αναμένουν πως η Fed θα προχωρήσει σε νέα μείωση επιτοκίων.

    Από την άλλη, το ενδιαφέρον στρέφεται και στο πολιτικό σκηνικό, μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να επιτρέψει στην Τουρκία να προχωρήσει στη στρατιωτική της επιχείρηση στην βόρεια Συρία. Μια κίνηση που έχει φέρει αναστάτωση σε Ευρώπη και Αμερική, με τον Αμερικανό πρόεδρο να δέχεται πλέον πυρά και από τους μέχρι πρόσφατα υποστηρικτές του στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα. Μάλιστα, η νέα αμφισβήτηση των πολιτικών του Τραμπ έρχεται σε μια εποχή που δέχεται την επίθεση των πολιτικών του αντιπάλων για την υπόθεση Μπάιντεν.

    Κάπως έτσι, το ενδιαφέρον γύρω από τις συζητήσεις των ΗΠΑ με την Κίνα που θα πραγματοποιηθούν αυτή την εβδομάδα αυξάνεται όλο και πιο πολύ, ειδικότερα μετά τα δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ που έκαναν λόγο για απροθυμία του Πεκίνου να υποστηρίξει μια συμφωνία για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, όπως ευελπιστούν οι αμερικανικές βιομηχανίες. Πάντως, ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε ξανά αισιόδοξος ως προς την πορεία των συνομιλιών.

    Πίσω στη Wall Street, o  Dow Jones έκλεισε στις 26.478,02 μονάδες με απώλειες -0,36%. Ο  S&P 500 έκλεισε στις 2.938,79 μονάδες και το -0,45%, ενώ ο  Nasdaq στις 7956,29 μονάδες, υποχωρώντας κατά -0,33%. Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, μόλις 8 έκλεισαν σε θετικό έδαφος με τη μεγαλύτερη άνοδο να σημειώνει η μετοχή της UnitedHealth Group (+0,66%). Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε η μετοχή της 3Μ (-1,48%).



    ΣΧΟΛΙΑ