ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Wall Street: Ισχυρές απώλειες 1,5% για τον S&P 500 καθώς εξασθενεί η προοπτική άμεσης αποκλιμάκωσης του πολέμου
Η Wall Street επέστρεψε σε ανοδικό έδαφος την Τετάρτη, καθώς τα πιο αδύναμα στοιχεία για την αγορά εργασίας ενίσχυσαν τις εκτιμήσεις ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.
Η πτώση των κενών θέσεων εργασίας στο χαμηλότερο επίπεδο 10 μηνών οδήγησε τους επενδυτές να προεξοφλήσουν σχεδόν πλήρως μία μείωση κατά 25 μονάδες βάσης, ενώ οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν μετά την πρόσφατη άνοδό τους.
Στον τομέα της τεχνολογίας, η Alphabet κατέγραψε άλμα 9,01%, καθώς η Google απέφυγε μια αναγκαστική πώληση του Chrome. Η απόφαση σημαίνει επίσης ότι η Apple μπορεί να συνεχίσει να προφορτώνει το Google Search στα iPhone της, κάτι που αποτελεί μια επικερδή συμφωνία για την Apple, με τη δική της μετοχή να κλείνει στο +3,81%.
Πάντως, ο Dow Jones έκλεισε στις 45.271,23 μονάδες με οριακές απώλειες 0,05%. Ο S&P 500 έκλεισε στις 6.448,26 μονάδες με άνοδο 0,51% μετά από δύο ημέρες απωλειών, ενώ ο Nasdaq ολοκλήρωσε την ημέρα στις 21.497,73 μονάδες με άνοδο 1,02%.
Η εξασθένιση της ζήτησης για εργασία, σε συνδυασμό με τον πιο αργό ρυθμό προσλήψεων, ενισχύει την άποψη ότι η Fed θα πρέπει να κινηθεί πιο χαλαρά. Ορισμένοι αξιωματούχοι, όπως ο Κρίστοφερ Γουόλερ, υποστηρίζουν ότι η μείωση πρέπει να ξεκινήσει άμεσα και να ακολουθήσουν και άλλες, ενώ άλλοι εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί λόγω των κινδύνων που συνεπάγεται η επιτάχυνση του πληθωρισμού.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα στοιχεία απλώς επιβεβαιώνουν μια ήδη εμφανή επιβράδυνση της αγοράς εργασίας, η οποία δικαιολογεί μια ήπια παρέμβαση.
Παράλληλα, τράπεζες και επενδυτικοί οίκοι διαμορφώνουν στρατηγικές γύρω από το ενδεχόμενο «πρόωρης χαλάρωσης» της Fed. Η Bank of America προειδοποίησε ότι τυχόν υπερβολικά επιθετική μείωση επιτοκίων θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο μελλοντικού πληθωρισμού. Αντίθετα, η TD Securities θεωρεί ότι τα τρέχοντα δεδομένα καθιστούν δύσκολο να ανατραπεί το σενάριο μείωσης τον Σεπτέμβριο, ενώ μια ισχυρά αρνητική έκπληξη στην αγορά εργασίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη χαλάρωση.
Διαβάστε επίσης
Πετρέλαιο: Βουτιά 2% με ανησυχία για πιθανή νέα αύξηση παραγωγής από τον OPEC+
FED (Beige Book): Ελάχιστη ή καθόλου ανάπτυξη στις περισσότερες περιοχές των ΗΠΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πειραιώς: Βonus 22,5 εκατ. ευρώ στο προσωπικό της τράπεζας και μέλη του Δ.Σ, αλλά και νέο buyback μετοχών έως 33 εκατ. ευρώ.
- Γιώργος Στάσσης: Θα επεκτείνουμε την γκάμα των προϊόντων στα ΔΕΗ stores- Τα σχέδια για τη λιανική
- Ιόνιος Σχολή: Εξαφανισμένος ο ιδιοκτήτης Αγγελος Δερβέναγας – Αγωνία των γονιών για τη μετακόμιση στο Μαρούσι και αναπάντητα ερωτηματικά
- Η Επιτροπή των 32.000 υπαλλήλων και των μηδενικών αντανακλαστικών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.