Θετικά πρόσημα σημείωσαν τα μεγάλα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο κλείσιμο της Πέμπτης, με εξαίρεση αυτό του Παρισιού, καθώς οι παγκόσμιοι επενδυτές αξιολόγησαν τα πιο πρόσφατα στοιχεία για την απασχόληση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ αυξήθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη, ενισχύοντας το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων από τη FED  τον Σεπτέμβριο.

1

Οι μετοχές της δανέζικης εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Ørsted έκλεισαν με άνοδο 0,7%, αφού νωρίτερα είχαν φτάσει να ενισχύονται έως και κατά 4%, καθώς η εταιρεία κατέθεσε αγωγή κατά της κυβέρνησης Τραμπ για να αποτρέψει το μπλοκάρισμα της ολοκλήρωσης ενός αιολικού πάρκου ανοιχτά των ακτών της Νέας Αγγλίας.

Αυτό συμβαίνει μία ημέρα πριν η Ørsted πραγματοποιήσει έκτακτη γενική συνέλευση για να ενημερώσει τους μετόχους σχετικά με την προσπάθεια αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Η Ørsted ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα λάβει σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε νέο κεφάλαιο από τη νορβηγική πετρελαϊκή εταιρεία Equinor, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης έκδοσης δικαιωμάτων ύψους 60 δισεκατομμυρίων κορωνών Δανίας (9,4 δισ. δολάρια), καθώς αντιμετωπίζει συνεχιζόμενες πιέσεις στα υπεράκτια αιολικά της έργα στις ΗΠΑ.

Ο Πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600  έκλεισε στις  550,09 μονάδες με κέρδη +0,61%. Από τις μετοχές του δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές Embracer Group στο +5,79%, Telecom Italia στο +4,89% και Royal KPN στο +4,23%. Αντίθετα τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι μετοχές των D’Ieteren στο -9,83% και Sanofi στο -8,31%, ενώ αυτή του CVC Capital Partners έκλεισε  στο -6,32%, παρότι τα αποτελέσματα εξαμήνου που ανακοίνωσε ήταν γενικά εντός των προσδοκιών.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 9.216,87 μονάδες με κέρδη +0,42%, στη Γερμανία DAX έκλεισε στις 23.770,33 μονάδες με κέρδη +0.74%, ενώ στη Γαλλία CAC 40 έκλεισε στις 7.698,92 μονάδες με απώλειες -0,27%.

Στην Ιταλία ο FTSE MIB έκλεισε στις 41.989,71 με κέρδη +0.49% και στην Ισπανία ο IBEX 35 έκλεισε στις 14.918,30 μονάδες με κέρδη +0.87%.

Διαβάστε επίσης: 

Τα βρετανικά δικαστήρια δικαίωσαν την πρώην σύζυγο του πλουσιότερου ανθρώπου στη Ρωσία – Επίδικο assets έως και 9 δισ. δολ.

Παπουτσάνης: Στο 23,3% το ποσοστό του Μενέλαου Τασόπουλου μετά την αγορά 40.000 κοινών μετοχών

Eurobank: 243 δικαιούχοι συμμετείχαν στο stock option plan