ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα, Δευτέρα, στα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση βοήθησε να υποχωρήσει ο φόβος εμπορικού πολέμου με την Κίνα, φόβος που τρομοκράτησε τις αγορές την περασμένη εβδομάδα, ενώ η αλλαγή ηγεσίας στην Deutsche Bank επηρεάζει θετικά την πορεία των τραπεζικών μετοχών στην Ευρώπη.
ΗΠΑ και Κίνα αντάλλαξαν το προηγούμενο διάστημα εκατέρωθεν απειλές για επιβολή δασμών ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ τονίζουν ότι οι δασμοί δεν έχουν επιβληθεί ακόμη και ότι η διαμάχη θα μπορούσε να λυθεί μέσω της διπλωματικής οδού.
Μάλιστα, την Κυριακή, ο Αμερικανός πρόεδρος φάνηκε να επιβεβαιώνει εμμέσως τη θέση αυτή, γράφοντας στο Twitter ότι τυχόν δασμοί θα είναι αμοιβαίοι και ότι βλέπει ένα «εξαιρετικό μέλλον για τις δύο χώρες!».
Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI, ο οποίος παρακολουθεί την πορεία μετοχών σε 47 χώρες, ενισχυόταν κατά 0,11%, υποστηριζόμενος από την άνοδο του πανευρωπαϊκού Stoxx 600 κατά 0,23%.
Στην ίδια κατεύθυνση αναμένεται να κινηθεί και η Wall Street με βάση τα futures.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ά. Σκέρτσος για Μαζωνάκη: Θα ελεγχθούν όλα, η πράξη, η τήρηση των κανόνων και θα αποδοθούν ευθύνες
- Όλυμπος: Στα 2500m με Ford Ranger phev και VW Amarok
- Μ. Αποστολάκη στη Βουλή: «Την καθυστέρηση εφαρμογής της απόφασης του Αρείου Πάγου για τον υπολογισμό των τόκων, την πληρώνει ξανά ο δανειολήπτης – Ποιος ελέγχει τους servicers;»
- Δημοσκόπηση Alco: Πρώτη η ΝΔ με 9,9 μονάδες διαφορά με την ΕΛΑΣ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ – Στο 15,3% οι αναποφάσιστοι
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.