• ΑΓΟΡΕΣ

    Άνοδος 3% στη Wall Street: Στα υψηλά ημέρας έκλεισαν οι δείκτες με πρωταγωνίστρια την Johnson & Johnson

    Wall Street


    Με ράλι στα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης η Wall Street κατάφερε να κλείσει την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας με ισχυρή άνοδο, καθώς οι επενδυτές στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους στα μέτρα που λαμβάνονται για την αποφυγή της διάδοσης της πανδημίας της Covid-19.

    Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Κυριακή πως η οδηγία περιορισμού των κοινωνικών επαφών θα λάβει παράταση έως τα τέλη Απριλίου. Και αυτό καθώς τα κρούσματα του νέου κορονοϊού και οι θάνατοι από αυτόν αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ, ενώ το σύστημα υγείας αρχίζει να δέχεται ισχυρές πιέσεις.

    Ο αριθμός των κρουσμάτων έχει ξεπεράσει τις 155.000 ενώ οι νεκροί πλησιάζουν τους 3.000. Είναι χαρακτηριστικό πως το υγειονομικό σύστημα πολιτεία της Νέας Υόρκης βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης, με τον κυβερνήτη της πολιτείας να απευθύνει έκκληση για βοήθεια σε προσωπικό και από άλλες περιοχές της χώρας προκειμένου να βοηθήσουν την κατάσταση.

    Ωστόσο, στη Wall Street το κλίμα δεν είχε καμία σχέση με αυτό που επικρατεί στους δρόμους και τα νοσοκομεία της πόλης, καθώς οι επενδυτές άντλησαν αισιοδοξία από  την ανακοίνωση της Johnson & Johnson η οποία θα αρχίσει να δοκιμάζει ένα νέο πειραματικό εμβόλιο για τον κορονοϊό σε ανθρώπους τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.  Η εταιρεία εκτιμά ότι θα μπορεί να λάβει κάτω από τις έκτακτες συνθήκες που επικρατούν, άδεια κυκλοφορίας στις αρχές του 2021.

    Κάπως έτσι, ο Dow Jones – με μεγάλη πρωταγωνίστρια τη μετοχή της Johnson & Johnson  που έκλεισε με κέρδη 7,95% – ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας στις 22.327,48 μονάδες με άνοδο 3,19%. Μοναδική από τις 30 μετοχές του δείκτη που κινήθηκε σε αρνητικό έδαφος, αν και περιορίζοντας στο τέλος την πτώση, ήταν η μετοχή της Boeing (-6,01%).

    Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.626,65 μονάδες με άνοδο 3,35% ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq στις 7.774,15 μονάδες με άνοδο 3,62%.



    ΣΧΟΛΙΑ