• ΑΓΟΡΕΣ

    Αλλαγή κλίματος στις διεθνείς αγορές


    Με κέρδη άνοιξαν σήμερα οι ευρωαγορές, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ασίας, ύστερα από ανακοίνωση του Υπουγείου Εμπορίου της Κίνας, σύμφωνα με την οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί  διήμερη συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των ΗΠΑ και της Κίνας, ξεκινώντας τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου. Επιπλέον, με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων έξι μηνών αναπτύχθηκε ο τομέας υπηρεσιών της Κίνα το Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον δείκτη Caixin Services PMI, προσθέτοντας μια νότα αισιοδοξίας στα προσφάτως δημοσιευμένα στοιχεία, τα οποία υποδηλώνουν επιβραδυνση της κινέζικης οικονομίας.

    Η προοπτική των συνομιλιών την ερχόμενη εβδομάδα, βελτίωσε, όπως όλα δείχνουν, την επενδυτική ψυχολογία, οδηγώντας το χρηματιστήριο της Σαγκάης υψηλότερα κατά 2,05% και τον Hang Seng στο +2%. Στο Τόκιο αντιθέτως, οι καλές ειδήσεις δεν ήταν αρκετές για να παρασύρουν προς τα πάνω τον Nikkei, ο οποίος έκλεισε με απώλειες -2,26% για την πρώτη μέρα διαπραγμάτευσής του για το 2019.

    Ανοδικά, αλλά με πιο ήπιους ρυθμούς κινούνται τα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τον Dax να σημειώνει λίγα λεπτά μετά τις 10:30 άνοδο +0,90%, τον CAC 40 στο +0,71%, τον FTSE 100 στο +0,61% και τον MIB στο +1,32%. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 βρίσκεται στο +0,83%.

    Σε θετική τροχιά γύρισαν και τα ΣΜΕ Μαρτίου στην Αμερική , με τους Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq να βρίσκονται στο +0,90%, +1% και +1,20% αντίστοιχα. Το βλέμμα των επενδυτών θα στραφεί στην ανακοίνωση των μηνιαίων στοιχείων για την ανεργία και τις μισθοδοσίες στις ΗΠΑ, στις 15:30.



    ΣΧΟΛΙΑ